Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кухонні мийки - які бувають

Кухонні мийки розрізняються за формою, розміром, дизайну і матеріалу з якого вони виготовлені. Значення мийки на кухні важко переоцінити. Сучасні мийки з декількома чашами і зручними аксесуарами можуть істотно полегшити виконання багатьох звичних кухонних робіт.

Перше, з чим потрібно визначитися, це місце установки мийки та її розмір. Якщо нова мийка покликана замінити відслужила своє колегу, питань з розміром не виникне - досить зняти розміри старої мийки. Якщо ж вибирається мийка для нової кухні, то її розміри і дизайн повинні гармоніювати з іншими предметами кухонного гарнітура.

Мийки можуть бути круглими і прямокутними. Прямокутні мойки кухонные більші за об'ємом, круглі виглядають більш стильно. Місткість мийки має значення тільки в тому випадку, якщо кухня ще не обладнана посудомийною машиною. З точки зору установки, розрізняють врізні і накладні мийки. Накладна мийка встановлюється на спеціальну тумбу, врізна - в стільницю. Вибір між цими типами мийок визначається зазвичай конструктивними особливостями кухонного гарнітура. Мийка може бути і кутовий, тобто призначатися для установки в кут. Кутова мийка зазвичай складається з двох чаш, простір між якими може бути використано як додаткова робоча поверхня. Часто сучасні мийки мають крило, яке є продовженням робочого столу. Крило може бути з одного боку мийки або з обох. На крило можна поставити посуд або скласти овочі і фрукти. На крилі не скупчується вода - вона стікає в злив мийки або в власне спеціальний зливний отвір.

Найпростіша мийка - одночашева. Чаша може бути як круглої, так і прямокутної. Часто можна зустріти мийку з двома і навіть трьома чашами. Чаші можуть бути однакового розміру, або різні (велика і маленька чаша). Такі мийки називають полуторними. Велика чаша зазвичай використовується для миття посуду, а маленька - для миття овочів або фруктів. Маленьку чашу так само використовують для розморожування м'яса або для складання брудного посуду.

Тож з увагою підходьте до вибору мийки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь