Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Користь конструкторів для дітей

При виборі іграшок батьки, звичайно, враховують інтереси і прохання дітей. Але, не варто забувати про їх важливої ​​ролі в розвитку дитини, формуванні у нього корисних якостей і звичок. Іграшки здатні не тільки розважити, з їх допомогою можна коректувати поведінку, прищеплювати потрібні навички. Одним з таких чудових варіантів є конструктори, у яких чимало переваг.

Різноманітність сучасних конструкторів за рівнем складності, тематики дозволяє купувати їх для дитини будь-якого віку. Малюки до року вже із задоволенням грають в кубики, складаючи прості конструкції. Яскраві елементи допомагають крихтах навчитися розрізняти кольори. Заняття з конструктором дають можливість розвивати концентрацію уваги, координацію, дрібну моторику пальчиків, що важливо для головного мозку. Кубики з картинками додатково дозволяють познайомитися з представниками фауни, фруктами, ягодами. Нерідкі випадки, коли елементи з буквами навчають дитину читати в 1,5-2 року.

Пізніше діти справляються з більш складними видами конструкторів. У них потрібно не просто складати елементи, а створювати певні конструкції. Для цього необхідно підібрати відповідні частини, вставляти їх в пази. Це дозволяє додатково розвивати дрібну моторику пальців, уважність. Конструктори з великою кількістю деталей різних конфігурацій розвивають творчу фантазію, логічне мислення.

Позитивний вплив такі ігри надають і на психіку дитини. Нерідко саме такі заняття неспокійного, занадто активного дитини привчають до посидючості, спокійним заняттям. Це обов'язково стане в нагоді при навчанні в школі. Поступово набуваючи синові чи доньці складніші конструктори, можна розвинути в дітях прагнення до вдосконалення, що не буде зайвим і в дорослому житті. Такі ігри можуть навчити дитину спілкуванню. Діти, які відвідують дошкільних установ іноді недостатньо комунікабельні. Спільне будівництво допоможе малюкові легко знайти з однолітками спільну мову.
захоплююче заняття

Найвідомішим виробником таких ігор є компанія Lego, яка зокрема випускає конструктор Лего Сіті. Однією з переваг продукції цієї торгової марки є величезний асортимент. Це дає можливість батькам купувати набори, які ідеально відповідають інтересам дитини. Кожен конструктор Lego дітям надає повний простір для фантазії. З їх допомогою можна створювати казкові замки і сучасні міста, будинки для мультяшних жителів і заправні станції для автомобілів. Такі заняття не можуть не зацікавити дитину. Зосередженість, яка потрібна в створенні задуманої конструкції, придумування нових історій для героїв стануть розвиваючими моментами.

З цими іграми дитина пізнає ази різних професій, набуває корисні навички, починає цікавитися речами, які стануть в нагоді йому в майбутньому. Дівчата дбайливо створюють в збудованих будинках затишок, хлопчики збирають моделі автомобілів, кораблів, літаків. Хто знає, може бути, граючи з конструктором, діти вибирають своє призначення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь