Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги дизельних генераторів

Пристрої, які генерують електроенергію, що використовують в якості енергоресурсів дизельне паливо, називаються дизельними генераторами. В агрегатах застосовуються двигуни внутрішнього згоряння, що виробляють механічну енергію, яка пізніше трансформується в електричну.

Поряд з іншими аналогами дизельгенератори також затребувані народним господарством в силу їх унікальних особливостей, в першу чергу, щодо ефективного енергопостачання в моменти зникнення напруги в основній мережі. Крім цього важливим моментом вважається і висока економічність даних агрегатів.

Перспективним придбання ДГУ вважається в тій ситуації, коли потрібно довготривала експлуатація генератора в якості основного джерела електроенергії. Вони також можуть служити у вигляді резерву або «аварійного запасу», хоча в цій сфері існує досить жорстка конкуренція. Це пов'язано з витримкою високих навантажень регулярних циклів включення і деактивації, з якими більш успішно справляються бензинові моделі. Крім того, в таких ситуаціях найчастіше затребувана мала потужність агрегату.

До речі, в інтернет-магазині EnergyStore ви можете придбачти якісні та сучасні дизельні генератори відмінної якості.

Однак при збільшенні вимог до потужності спрацьовує «виключення з правил» на користь дизельних генераторів. Понад 13-15 кВт бензинові агрегати не здатні піднятися, що цілком під силу ДГУ, параметри потужності яких можуть обчислюватися десятками мегават. Дану характеристику також можна віднести до переваг дизельногенеруючих пристроїв.

Важливим параметром є моторесурс джерела електроенергії, в тому числі і в співвідношенні до ціни і окупності витрат. ДГУ, що володіє високооборотним двигуном, перевершує інші аналоги в 4 рази, а з двигуном, кількість оборотів якого становить 1500 об / хв, - в 5-6 разів.

Ще одна перевага - коефіцієнт корисної дії. Він обчислюється, виходячи з вироблення одиниці електроенергії з урахуванням споживання кількості палива. Дизельні агрегати в цьому випадку не мають аналогів, до того ж вони більш економно витрачають паливо, ніж бензинові.

Серед другорядних, але не менш важливих, особливостей:

  1. Функціонування ДГУ в режимі безперервної експлуатації, навіть протягом доби з мінімальним участь персоналу.
  2. Висока пожежна безпека. Займання дизельного палива відбувається не відкритим горінням, а шляхом стиснення суміші, що істотно знижує ризик виникнення пожежі. До того ж в силу того, що солярка не відноситься до легких видів палива і не має летючих фракцій, в плані зберігання не існує обмежень за обсягами запасів.
  3. Простота в технічному обслуговуванні.

Дизельні генератори не позбавлені і деяких недоліків.

Найбільш очевидний недолік - високі матеріальні витрати при придбанні агрегату. Хоча згодом шляхом простого підрахунку можна встановити, що в результаті вироблення однієї умовної одиниці електроенергії на такому пристрої буде дешевшою. Це виходить з обліку споживання палива, ККД функціонування, моторесурсу і багатьох інших параметрів, якими і нівелюються початкові витрати.

Крім того, використання ДГУ в холостому режимі не допускається через ризик високого ступеня зносу внутрішніх вузлів. Рекомендоване навантаження - не менше 40% від номінальної потужності.
Третім недоліком вважається високий звуковий тиск від працюючого генератора. Однак це легко вирішується за допомогою установки ДГУ в шумоїзолірующий кожух або всепогодний контейнер, який, крім безлічі інших опцій, значно знижує рівень шуму.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь