Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Газ на авто, і який вибрати, метан або пропан?

Хоч як прикро про це говорити, але сподіватися на те, що бензин значно впаде в ціні - безглуздо. Краще давайте думати про те, як переобладнати свій автомобіль так, щоб він зміг їздити на більш дешевому паливі, при цьому, не піддаючи ваше життя небезпеці. Газова установка на автомобіль залишається прекрасним рішенням в цьому випадку, але необхідно пам'ятати, що її монтування краще довірити професіоналам, які мають всі необхідні для цього документи та дозволи.

Давайте для початку порівняємо два види газового палива: метан і пропан, а потім і визначимося який з них вигідніше ставити. Метан - природний газ, пропан - зріджений вуглеводний. Пропан більш безпечний в екологічному плані, він досить простий і зручний в обігу і найголовніше він дешевше в два рази, ніж бензин. Пропанових заправок є достатня кількість в будь-якому місті, тому дозаправитися вам не складе ніяких труднощів.

А ось з метаном справи йдуть гірше: по-перше, мережа метанових заправок розвинена дуже слабо, по-друге, метан створює більш високий тиск в балонах, тому він менш безпечний. Пробіг автомобіля на одній заправці метаном менше, ніж на пропані. Габарити метанової установки значно більше, ніж пропановой, що спричинить за собою менше вільного місця у вашому багажнику. Але ж є і деякі переваги. Відпрацьовані гази метану - найбезпечніші з точки зору екології.

До речі, на сторінці http://www.kriopass.com.ua/gazy-v-ballonah-geliy-propan-uglekislota-vodorod-ballony-propanovye ви можете дізнатися більше про застосування промислового газу в різних галузях.

Метан - найдешевше природне паливо, яке представлено сьогодні на ринку, на жаль менш поширене серед газових автомобільних установок, так як метанових заправок дуже маленька кількість. Приблизно ось так йдуть справи з газовим паливом на Україні.

Незважаючи на те що установка газової системи - дорога процедура, ви можете без сумніву вирішуватися на це переобладнання, знаючи, що найближчим часом вона себе окупить, а потім почнеться економія ваших коштів, як мінімум в два рази.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь