Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Автоматичні ворота: переваги і недоліки кожного з типів

Комфорт користування проїздом на територію, куди не всякий може отримати доступ, залежить від того, які ворота встановлені на в'їзді. Класика жанру - скрипучий поворотний щит з літнім вахтером давно відійшов у світ історичного кінематографа. У фаворі сучасників - моделі, оснащені засобами автоуправління і відкриття.

Що входить в систему автоматики? це:

  1. привід: електродвигун з ланцюгової або тросової тягою полотна;
  2. дистанційний і / або стаціонарний пульт управління;
  3. контролер, який відповідає за передачу сигналу з пульта на привід і приведення його в дію.

Вибрати й купити автоматичні ворота сьогодні легко завдяки великій кількості інформації на сайті sizam.ua. Крім технічних описів в Інтернеті багато відгуків власників того чи іншого виду цих пристроїв. Завдяки цим факторам можна легко описати основні переваги та недоліки різних типів автоворіт:

Автоматичні секційні

Схема їх роботи - відкриття і закриття у вертикальній площині. Полотно складається із секцій, легко розміщуються під стелею. Процес відкриття-закриття проїзду здійснюється швидко. Монтаж, підключення приводу до мережі електроживлення також не займають багато часу. Завдяки розміщенню всіх елементів автоматики, напрямних кріпильних елементів з внутрішньої сторони приміщення такі конструкції не піддаються вандалізму, злому, виведення з ладу. З додаткових переваг - в зимовий час немає необхідності в очищенні майданчики для відкриття від снігу і льоду. Як недолік - секційні моделі мають середню пропускну здатність.

Автоматичні підйомно-поворотні

Полотно даного виду виконується цілісним. Аналогічно секційним полотно піднімається вгору і в верхньому положенні розміщується паралельно стелі. У цьому полягає їхня перевага, оскільки в такому положенні вони також не займають багато місця. Цілісне полотно також дозволяє не випускати тепло з приміщення в зимовий час. До недоліків можна віднести те, що при відкритті нижня частина стулки виступає за вертикальну площину виїзду, а це близько 1/3 площі воріт. Тому доводиться контролювати положення автомобіля, щоб він не перешкоджав воріт в процесі відкриття / закриття. В цілому така конструкція відносно недорога, легко обслуговується, при відсутності електрики її можна відкрити вручну.

Автоматичні рулонні

Універсальне рішення для установки як зовні, так і всередині приміщення. В їх завдання крім контролю проїзду входить і збереження тепла всередині приміщення. Складальні секції-ламелі в процесі відкриття «ховаються» усередині короба. Як перевага можна привести те, що вони гнучкі, тому можуть витримувати незначні зіткнення з кузовами машин. Як недолік - ремонтопридатність, відносно висока вартість, середня механічна міцність.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь