Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підготуватися до екзамену?

Щоб з мінімальними витратами здоров'я і сил підготуватися до іспитів, слід скористатися нашими порадами. Запам'ятайте, що для підготовки найгірший час - другій годині ночі. Якщо Вам навіть здасться, що вчити вночі краще, в цей час зробіть перерву, оскільки завчене в цей час до вечора забудеться напевно. Ретельно звірте, починаючи підготовку, перелік питань з лекціями.

Те, чого не вистачає, знайдіть в підручнику і відзначте, щоб потім відразу відкрити книгу в потрібному місці. Слід знати особливості власної пам'яті. Хтось може механічно заучувати, не вникаючи в суть, кому-то необхідно розуміти, що він вчить. У процесі підготовки розуміти вже колись, але в цей коротку мить настає прозріння. Практично неможливо вивчити всі, тому не залишайте невивченими кілька питань, оскільки попадуться саме вони. Не можна вивчити лише кілька питань, це повна гарантія, що Вам вони не дістануться.

До речі, на сайті schooldream.com.ua ви можете дізнатися більше інформації про ЗНО 2017 та краще підготуватися до цього тестування.

Як починається підготовка?

Тонізуючими засобами не зловживайте - не витримає і дасть збій нервова система. Намагайтеся харчуватися нормально. У процесі інтенсивної роботи мозку необхідно додаткове харчування, Їжте більше солодкого, оскільки йому потрібна глюкоза. Перед іспитом потрібно виспатися. Перед іспитом безсонна ніч гарантує провал. При здачі випробування не приймайте заспокійливого. Це не дасть відпочинку, а тільки відключить пам'ять. Замислюватися про іспит починають за місяць. В першу його тиждень виникає думка щось вивчити. За десять днів до іспиту починається зворотний відлік. За два дні до іспиту намагаєтеся відшукати екзаменаційні питання, недоречно загубилася зошит з лекціями. У 8 вечора відповіді починаєте шукати в Google. Близько півночі розумієте, що на половину питань виразних відповідей чи не так.

Як це буває?

Перед сном Ви будете старанно себе переконувати, що вчити почнете з сьомої ранку, яке, яке, всупереч очікуванням, почнеться в 11. За цілий місяць це найкращий день. Ви саме сьогодні виходите кілька разів подихати повітрям, в плеєрі переслуховуєте пару альбомів, дошкуляєте повідомленнями і дзвінками всіх друзів і знайомих - робите все, щоб не починати підготовку до іспиту. Близько 7 вечора розумієте, що далі тягнути не можна. Кидаєтеся судорожно в обійми книг, інтернету і конспектів, заходите щогодини в соціальні мережі, помітивши одного однокурсника, відчуваєте вселенське щастя. О 4 ранку розумієте, що лягати марно. Приходьте в прострації на іспит, витягуєте квиток, пробуєте з голови вивудити наспіх завчені вночі знання. Відповідаєте і отримуєте іноді непогану оцінку, після чого відправляєтеся додому відсипатися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь