Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке генератор в машині і для чого він потрібен

Генератор - це механізм, що перетворює енергію, яка є механічною, в електричну. Головним завданням такого механізму, є забезпечення електрикою модулі машини.

Сьогодні спробуємо розібратися і відповісти на питання - що ж таке генератор в автомобілі і для чого він потрібен. Отже, при спробі запустити двигун, основним користувачем енергії, є стартер, потужність якого досягає більше сотні ампер, внаслідок чого відбувається навантаження на акумулятор і падіння його напруги. Після того, як двигун запущено, роль основного джерела живлення переходить генератору. У ситуаціях, коли генератор несправний, він не буде давати потрібну потужність і робота буде завантажувати акумулятор, що сприятиме його швидкому розрядці. При включених фарах або обігріву стекол, зростає кількість споживаного струму і буває так, що генератор не здатний видавати необхідну потужність. При цьому навантаження лягає на акумуляторну батарею.

Кріплення, привід

Привід генератора відбувається за допомогою пасової передачі. Більший діаметр шківа забезпечує більших обертів генератора, при цьому він здатний видавати більше електрики модулів автомобіля. На сьогоднішній день, в більшості машин, привід відбувається з полікліновим ременем. Це дає можливість при невеликому діаметрі шківа, виробляти більше струму для споживачів. Натяжка таким способом здійснюється за допомогою натяжних роликів.

Крім цього, на сторінці http://www.startvolt.com/catalogue/generatory/kamaz/ ви можете знайти якісні та довговічні генератори для КАМАЗів за вигідними цінами.

З чого складається генератор

Кожен генератор має статор, який обмотаний і затиснутий з обох сторін. Місцезнаходження генератора знаходиться під капотом.

Генератор включає в себе:

  1. Статор - важлива одиниця генератора, що служить для створення тимчасового струму. Статор генератора складається з тонких сталевих листів. Кожен статор має певні виступи в своїй конструкції, що покращує його охолодження.
  2. Ротор - механізм, що створює обертове магнітне поле. Особливістю ротора є його система полюсів. Полюсні половини елемента виконуються штампуванням і мають виступи. Якщо виступи відсутні, то встановлюється певна втулка збудження ..
  3. Щітковий вузол - елемент, в якому розташовані ковзаючі контакти. Щітки розрізняють двох видів - електрографітние і меднографітние. Перші щітки забезпечують довшу роботу генератора, ніж мідні, однак вони мають підвищену напругу, що несприятливо позначається на генераторі.
  4. Випрямні вузли. В основному ставляться теплоотводних вузли, але можна зустріти й іншу конструкцію з іншим ребрами.

Охолодження генератора

Охолодження відбувається за рахунок встановлених вентиляторів, які знаходяться на валу генератора. У стандартних конструкцій, циркуляція повітря відбувається відцентровим вентилятором з боку кілець. Генератори, що мають щіткові вузли, вентилятор засмоктує повітря через розрізи в кожусі, при цьому направляючи повітря в тепліші місця генератора.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь