Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати набір інструментів

Вибір на ринку електромонтажних приладів такий великий, що будь-який бажаючий може зібрати колекцію, яка задовольняє всі потреби ремонтника. Весь асортимент приладів можна поділити на 4 види: прилади для вимірювання, ручні прилади, електроприлади і додаткові прилади з витратними матеріалами.

Компанія abo.ua пропонує всі перераховані вище набор инструментов intertool чудової якості. Ну, а щоб розібратися, яким інструментом користуватися в тому чи іншому випадку, детальніше розглянемо кожен з видів.

Вимірювальні прилади

Ці прилади життєво важливі в роботі з електрикою, тому що дозволяють перевірити відсутність в мережі напруги до початку роботи після відключення автовимикачі, виключаючи ймовірність удару струмом.

До вимірювальних приладів можна віднести:

1. Вимірювач фази в мережі. Бюджетний прилад, що дозволяє перевірити напругу в мережі, за зовнішнім виглядом схожий на викрутку.
2. Універсальний мультиметр. Він дозволяє перевірити не тільки напругу в мережі, але і правильність монтажу, а також знайти несправність. При покупці варто перевірити щіпи на еластичність і м'якість, а також корпус, який повинен бути в гумовому чохлі.
3. Струмові кліщі - підключаються без розриву ланцюга, дозволяючи виміряти струм не торкаючись до струмопровідних частин.

Ручні інструменти та електроінструменти

Такі інструменти є практично у кожного, хто лагодив або займався прокладанням проводки в будинку. Бувають таких видів:

  1. Кусачки і круглогубці, плоскогубці - пристосування, що знімають ізоляцію з проводів, перекусити дріт і т д.
  2. Викрутки - бувають прямі і хрестоподібні різного розміру. Купувати краще з печаткою на тримачі «1000V», що дозволяє працювати під напругою.
  3. Ножі (монтажний і універсальний).
  4. Молоток.
  5. Зубило - для того різання отворів в кам'яних поверхнях.
  6. Гайкові ключі, але краще мати розвідний.
  7. Паяльник і т д.

До електроінструментів можна віднести болгарку, електродрилі та перфоратори. З ними можна приховати проводку в стіні, встановити розетки, вимикачі, коробки.

Додаткові та витратні матеріали

Ось вони, помічники будь-якого ремонтника. До додаткових матеріалів можна віднести перенесення, сходи, ліхтарик, штангенциркуль, рівень і т. д.

Ізоляційну стрічку можна назвати витратним матеріалом. Стрічкою різний квітів можна мітити кінці кабелю при його від'єднання, і краще мати в арсеналу стрічку з різного матеріалу.

Але варто пам'ятати, що не потрібно починати ремонтним роботи, не знаючи правил безпеки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь