Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

10 найпопулярніших стилів дизайну інтер'єру

Добрий час доби, шановні читачі! У даній статті ми поговоримо про десятку найпопулярніших стилів дизайну інтер'єру.

Не можна не погодитися з тим, що на сьогоднішній день варіантів декору приміщень використовується безліч, всі вони оригінальні і викликають непідробний інтерес. Але все ж можна виділити десятку найпопулярніших стилів дизайну інтер'єрів, які припали до смаку і оцінені по достоїнству багатьма замовниками.

До речі, вас може зацікавити студия дизайна интерьера designevolution.ua, в якій справжні професіонали спроектують чудовий дизайн для вашої оселі.

1. Класицизм. Використовуються флористичні мотиви - візерунки квітів прикрашають шпалери або панно пастельних відтінків. Застосовуються важкі багаторівневі гардини, перехоплені широкими стрічками. Характерні ліпнина, паркетна підлога, напівколони і арки, дерев'яні меблі з округлими краями, дивани, оббиті дорогим текстилем з квітковими візерунками або натуральною шкірою.

Кольори - кремовий, бежевий, коричневий, світло-сірий, золотистий.

2. Авангард. Може похвалитися поєднанням яскравих контрастних кольорів і використанням суперсучасних матеріалів в декорі - металізованих шпалер, стеклообоев, новітніх лакофарбових складів. Меблі має чітку геометричну форму без натяку на декор або грайливість. Поряд зі «суворої» дерев'яної, металевої або скляної меблями використовуються м'які яскраві елементи, наприклад, крісла-мішки.

Основні кольори - поєднання холодних і теплих відтінків, наприклад, червоного і коричневого, а також чорного і білого, бузкового та фіолетового.

3. Кантрі. Відрізняється сільськими мотивами - в інтер'єрі широко використовуються живі квіти, шкури-килимки, керамічний декор стін. Застосовуються виключно натуральні матеріали - необрізна дошка, необроблені бруси, камінь, кераміка. Меблі в кантрі-стилі - дерев'яна і груба, Неотесаних або плетені.

Кольори стилю - коричневий, бежевий, кремовий, білий, чорний.

4. Кітч. Порівняно новий стиль, девіз якого - спростувати правила поєднання кольорів, форм і конструкцій. Характерно «поєднання непоєднуваного» - ліпнини та сучасної багаторівневої стелі з підсвічуванням, плетених меблів з химерними м'якими диванами, а в матеріалах і кольорах - союз помаранчевих стін і зеленого стелі, важких гардин і паперових шпалер.

Основні кольори - будь-які яскраві, різновиди тонів і відтінків.

5. Мінімалізм. Сучасний, дуже строгий стиль, для якого характерні функціональність і простота. Оздоблення - найпростіша щодо фактур і поєднання кольорів, проте дорога і якісна. Меблі - геометричної форми, максимально функціональна, з прихованими можливостями.

Кольори - чорний, білий, кремовий, бежевий.

6. Східний. Характерний декор стін дерев'яними панелями, фігурними цеглою або камінням, керамікою, мармурової мозаїкою, ручним розписом. Меблі виконана з натурального дерева і декорована витіюватій різьбленням. Шафи замінюються нішами в стінах, а традиційні дивани - м'якими лавками.

Основні кольори - коричневий, шоколадний, зелений, теракотовий, кремовий, бежевий.

7. Техно. Характерна сувора геометрія форм і ліній. Приміщення, декороване в такому стилі, нагадує обробку гаража - деяка неохайність поєднується з простотою і функціональністю. Меблі - те саме обладнання, - металева або скляна. Традиційні дивани замінені кріслами-мішками.

Кольори - зелений, синій, білий, бежевий, сірий, чорний, коричневий.

8. Хай-тек. Інтер'єр, виконаний в такому стилі надзвичайно суворий, простий і функціональний, володіє чіткими геометричними формами. Стиль не сприймає декору, поверхня стін і стелі - ідеально рівна, гладенька. Меблі дуже проста, виконана зі сталі, скла або хрому.

Кольори - коричневий, чорний, білий, світло-сірий.

9. Еклектика. Навмисне поєднання елементів різних стилів - класицизму і бароко, авангарду і мінімалізму. В одному приміщенні можуть відмінно уживатися ліпнина і вітражі, сучасний живопис і картини художників середньовіччя, столики з необробленої деревини і шикарні м'які дивани.

Основні кольори - чорний, коричневий, бежевий, кремовий.

10. Японський. Дуже функціональний і простий інтер'єр - мінімальна меблювання, обробка стін і стелі перегородками з дерева та текстилю, використання приглушених тонів. Скупість обстановки компенсується різноманітністю шедеврів прикладного мистецтва - знакових скульптур, ваз, сервізів.

Кольори - білий, кремовий, бежевий, коричневий.

Очевидно, що в статті описані далеко не всі стилі інтер'єру, а лише «прижилися» в приміщеннях сучасних квартир і будинків і здобули славу найбільш функціональних.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь