Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сухий чи натуральний вибрати корм для кішки?

Натуральне харчування

  1. Якщо, рішення прийнято на користь натурального харчування, то треба обов'язково враховувати той факт, що таке годування не рекомендується змішувати з харчуванням готовими кормами.
  2. Організм кішок влаштований так, що він не може перемикатися з одного виду їжі на інший. Для перетравлення натуральних продуктів і готових кормів виробляються зовсім різні спеціальні ферменти. Тому, якщо годувати домашнього вихованця змішаними видами їжі, велика ймовірність захворювання всієї його травної системи.
  3. При виборі натурального годування, слід віддавати перевагу м'ясному раціону. Це можуть бути як сирі, так і варені м'ясопродукти, тільки ні в якому разі не жирні.
  4. Також не рекомендується печінку і кістки.
  5. А ось рибу, всупереч загальноприйнятій думці, не варто включати в раціон занадто часто. Переважно щоб вона була відварена. Краще, щоб риба була морська, так як в річковий найчастіше зустрічаються паразити.
    Можна пропонувати кішці овочі, але, крім картоплі. Не всім домашнім улюбленцям це припаде до смаку, але спробувати варто.
  6. Також в меню можна додавати різні каші.
  7. У щоденний раціон добре додавати такі продукти, як молоко, сир, ряжанка, кефір, а ось від молока варто відмовитися, так як воно дуже погано сприймається котячим організмом, а у дорослих особин не засвоюється зовсім.
  8. Обов'язково в достатній кількості і доступі має бути присутня вода. І не треба забувати, що кішка все ж хижак і м'ясна їжа повинна переважати в її раціоні.

Готові корми

  1. Корми для кішок, які можна придбати на сайті myzoomag мають велике різноманіття видів і відрізняються великим розкидом в ціновому ряді.
  2. Найдешевші і популярні корми, представлені на ринку, виробляються зовсім не з м'яса, а з субпродуктів і включають в себе різні ароматизатори і смакові добавки.
  3. Також вони не містять необхідний кішці набір вітамінів і мінералів і внаслідок цього викликають різні захворювання нирок і травної системи.
  4. Корми, що відносяться до середнього цінового ряду, теж зроблені з субпродуктів тільки більш високої якості. Але, як і дешевші, мають в своєму складі ароматичні добавки і підсилювачі смаку. Таке харчування обов'язково потрібно доповнювати вітамінами.
  5. Дорогі корми, які стосуються професійним, і продаються тільки в спеціалізованих магазинах, виробляються зі справжнього м'яса, не мають барвників і різних смакових добавок. При такому харчуванні не тільки не потрібно додавати вітаміни, але і небезпечно, так як ці корми вже містять необхідні добавки.
  6. Будь-які готові корми поділяються на консерви (вологі) і сухі.
  7. Чергувати їх в раціоні домашнього вихованця можна, але рекомендується, щоб вони були одного виробника.
  8. Якщо в годуванні переважає сухий корм, потрібна наявність необхідної кількості питної води.

Висновок: кожен сам вирішує, який вибрати корм для кішки, але ми віддаємо перевагу сухому високоякісному корму.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь