Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Послідовність проведення класичного педикюру

Яка ж послідовність проведення класичного педикюру?

1) У першу чергу рідиною для зняття лаку видаляють залишки старого лаку і наносять на ущільнені ділянки стоп відлущуючий крем хвилини на 2-3.

2) За допомогою звичайних інструментів для манікюру (ножиці, щипчики) обробляють сухі ногті- обрізають краю (форму, до речі, краще залишити лопатоподібною - це і модно, і оберігає від врослого нігтя), потім підпилюють пилкою і шліфують поверхню нігтя полірувальником.

3) Наступний етап - ножні ванни (до речі, є ще одна думка, що ванночки потрібно проводити в першу чергу, відразу після зняття лаку з нігтів). Туди можна додати і лікувальні трави, і морську сіль, але час прийняття ванни повинно бути не менше 20 хвилин. Після цього кожну стопу по черзі обробляють: п'ятки - грубої пемзою, ступню - м'якою. Потім ногу, що знаходиться у воді обробляють таким чином: грубої (не металевою!) Пилкою видаляють загрубілі шкіру навколо нігтів. Після цього паличкою (краще з апельсинового дерева) вичищають нігтьове ложе, відсувають кутикулу і акуратно зрізують її щипцями. Застосування бритви при обробці ороговілої шкіри стоп категорично небажано, так як це може спричинити посилений ріст ушкоджених тканин, і проблема мозолів і натоптишів незабаром знову дасть про себе знати.

4) Далі стопи обливають теплою водою і ретельно витирають, після чого в шкіру масажними рухами втирають живильний або зволожуючий крем, особливу увагу приділяючи загрубілі місцях. Це поліпшить циркуляцію крові і освіжить шкіру ніг.

5) Нігті на ногах знежирюють рідиною для зняття лаку і покривають лаком. Це може бути і простий прозорий лак, і красивий декоративний - все залежить від настрою і приводу. У будь-якому випадку доглянуті ніжки будуть виглядати привабливо!

Підтримувати красивий і доглянутий вигляд ніжок бажано регулярно, наносячи живильний і пом'якшувальний крем щодня на ніч, і тоді шовковисте і ніжні ніжки стануть приводом для гордості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь