Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати зимові шини

У цій статті розглянемо основні принципи вибору зимової гуми, в залежності від кліматичних умов і особливостей експлуатації.

Кожному водієві відомо, які сюрпризи може підготувати українська зима. І якщо в холодну зимову пору ви не плануєте залишити свого залізного коня в гаражі, то вам корисно буде дізнатися, як правильно підібрати для нього «підкову».

До речі, на сторінці www.asva.com.ua/catalog/by_size/?BRAND_ID=1 можна підібрати якісні шини виробництва Michelin за вигідними цінами.

Що впливає на вибір зимових шин

Напевно, ви, як водій, замислювалися над тим, чому виробники випускають таку велику кількість різновидів покришок. Якщо опустити питання маркетингу, в більшості випадків створення нових варіацій цілком виправдано. Перед автомобілістами ж стоїть непросте завдання - розібратися, яка модель ідеально підійде для конкретного автомобіля.

Кліматичні чинники

Для початку оціните, які погодні умови переважають у вашій місцевості. Це, мабуть, найважливіший показник, на який слід орієнтуватися при виборі покришок. Як правило, в Україні зимова погода мінлива: з рясними снігопадами і сильними морозами, які змінюються відлигами і навіть дощами. Підлаштуватися під різні умови досить складно, але при сучасному асортименті покришок цілком можливо.

Шини для зимових умов діляться на чотири основні типи:

  1. шиповані;
  2. призначені для шипування ( «під шип»);
  3. нешиповані скандинавського типу;
  4. нешиповані європейського типу.

Шиповані варіанти незамінні для руху по бездоріжжю. Гострі елементи на поверхні покришки буквально вгризаються в крижану кірку і забезпечують необхідний рівень безпеки.

Покришки типу «під шип» випускаються без шипів, але в них виробником передбачені отвори для їх установки. Всупереч розхожій думці, такі покришки вкрай не рекомендується експлуатувати без шипів, оскільки вони розроблялися для роботи з шипом.

«У чому ж сенс випуску таких моделей?» - Запитаєте ви. - «Адже їх все одно доведеться шипувати?»

Шина "під шип" А сенс полягає в економічній вигоді. Такі моделі дешевше стандартних заводських «шиповок». Ошіпованіе підготовлених моделей на спеціальному автосервісі також обійдеться недорого. Звичайно, надійність такої установки не зрівняється із заводською (коли гострі елементи встановлюються на клей). Однак все ж це непоганий спосіб отримати відмінні зчіпні властивості на льоду за невеликі гроші. Найголовніше, пам'ятайте, що такі шини не можна експлуатувати до шипування. Інакше за їх доопрацювання не візьметься жоден сервіс.

Фрикційні шини скандинавського типу цілком справляться з легким бездоріжжям. Вони будуть добре поводитися при низьких температурах завдяки тому, що виготовляються з особливо м'якої гуми. Такі покришки, як правило, мають грубуватий, «різаний» дизайн протектора. Це дозволяє їм надійно триматися на пухкому і битій снігу.

Ну а для тих, хто здебільшого їздить по розчищених міських дорогах, як не можна краще підійдуть нешиповані шини європейського типу. Малюнок протектора у них, в основному, орієнтований на те, щоб відводити вологу і сльоту з-під коліс. На пухкому і битій снігу вони також виявляють непогані експлуатаційні характеристики. Головним же їх перевагою є безшумність. Для міських умов це важливий фактор.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь