Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Широкоформатний друк - особливості

Більшість зображень для зовнішньої реклами виготовляють за допомогою широкоформатного друку. Виробляються вони на обладнанні, що дозволяє друкувати на матеріалах шириною від одного метра.

В Америці більше 100 років тому компанії і фірми стали орендувати простір на дерев'яних дошках для рекламних оголошень, або Біла. Так виник термін "білборди", більші з них називаються брандмауерами. Створюють їх, як правило, на плоттерах - машинах широкоформатного друку.

Технологія процесу широкоформатного друку

Починається все з підготовки файлу, і чим вище його якість, тим більш досконалий друк. Потім заряджають рулон, заливають фарбу, все це ріпуется (перекладається на мову, зрозумілу даної друкарської машини) і надходить на друк. Устаткування для широкоформатного друку працює за принципом принтера, тільки великого розміру.

До речі, на сайті http://beprint.ru/shirokoformatnaya-pechat ви можете легко замовити широкоформатний друк за найкращими цінами.

Парк машин широкоформатного друку великий і різноманітний: від найскладніших для інтер'єрних робіт з фотографічною якістю (NovaJet, EnCad NovaJet) до брандмауерів площею в сотні квадратних метрів (GrandJet). А високоякісний сольвентний друк на Scitex XL Jet використовують також і для зовнішньої реклами. Як правило, цю машину задіють при малих і невеликих за площею тиражах. Для виконання ж об'ємних замовлень (іміджі магістральних щитів і суперсайтів, брандмауери і інша зовнішня або інтер'єрна реклама) ідеально підходить плоттер Scitex GrandJet різних модифікацій.

Що ж стосується чорнила, необхідних для друку, то кращі з них - від світових брендів Scitex GrandJet і XL Jet (сольвентні) і EnCad (водні) і по основі (папір, плівка, банер і т. д.). Особливо відзначимо сольвентне чорнило, оскільки вони стійкі до атмосферних явищ і не вицвітають під впливом прямих променів, тому зображення, надруковані з їх допомогою, можна розміщувати як на вулиці, будь це широкоформатний друк Москва, так і всередині приміщення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь