Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Так люстра чи світильник

Освітлення в будинку. Крім інтер'єру не мале значення має освітлення в будинку. Світло також як і інтер'єр створює затишок в будинку. Його не повинно бути багато і не повинно бути мало. Розглянемо кілька варіантів світильників. Якщо вибираєте люстру, то необхідно щоб вона вписувалася в інтер'єр кімнати та була достатньої потужності.

Так, наприклад, для туалету або ванної досить 90-100 Вт, для кухні в межах 140 вт, для вітальні 190-300 Вт. А краще брати з запасом потужності і встановлювати диммери (вимикач регулює потужність). Вибираючи люстру необхідно враховувати висоту стель. Якщо висота стелі 2,5 м краще купувати плоскі люстри, а якщо стелі 2,7-3 м, тоді можна розглядати подовжені, в кілька рівнів з різними відгалуженнями.

Для вітальні люстра повинна бути урочистою, граціозною. Адже там ми проводимо свята, зустрічаємо гостей.

Між іншим, ви можете завітати в интернет-магазин decorro.com.ua, в якому можна вибрати якісну люстру чи світильник за хорошою ціною.

На кухні світло повинне поширюватися рівномірно. І воно не повинно бути тьмяним. При цьому необхідно вибирати люстру з добре миючою поверхнею.

У спальні люстра повинна бути простий і в теж час красивою. Освітлення спокійне, м'яке.

У дитячу кімнату вибираємо люстру з міцного матеріалу, бажано з регулюванням потужності.

В передпокій зазвичай вибирають просту, строгу люстру, не великого розміру, так як у багатьох передпокої маленькі, але якщо у вас велика прихожа, тоді можна поставити кілька люстр.

При придбанні люстри також звертаємо увагу на такі речі як:

Які типи ламп застосовуються. Існують лампи розжарювання, це класичні лампи вони випромінюють м'який, приємний світло для очей. Дуже добре підходить для спальні і вітальні.

Люмінесцентні лампи мають малу споживану потужність і великий ККД. Випромінюють холодний білий колір, який трохи стомлює очі. Їх бажано встановлювати у ванній, передпокої.

Ще звертаємо увагу на патрон. Патрони бувають пластикові, керамічні. В пластикові потрібно ставити лампи тільки з заявленою потужністю виробника даної люстри, чого не скажеш про люстрі з керамічним патроном.

Крім люстр, існують ще точкові світильники. Які мають світлодіодні лампи. З великим терміном служби (до 100 тис годин) і не боїться перепадів напруги, тому що мають в комплекті трансформатор. Мінус у цих ламп, так це висока ціна.

Встановлювати світлодіодні світильники необхідно рівномірно по всій площі стелі. Необхідно знати точну кількість світильників. Встановлювати їх слід у 80 см від стіни з кроком не ближче одного метра при діаметрі світильника 80-100 мм і 1,5-1,9 м при діаметрі 130-150 мм

Світлодіодні світильники добре застосовні в натяжних стелях, на гіпсокартоні. Навіть можна застосовувати на підлозі і на стінах.

Також рекомендуємо звернути увагу на комбіноване освітлення. При поєднанні люстр і точкових світильників можна вирішувати багато завдань поставлені перед освітленням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь