Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Характеристика видів шарових кранів

Шаровий кран – регулюючий елемент, різновид запірної арматури трубопроводів. Його використовують як рідких, так і в газоподібних середовищах. Конструктивна простота, надійність і довговічність – це головні причини, по яким шарові крани поширені і застосовуються в побутових умовах і в промисловості.

Переваги використання шарових кранів

Практичність і компактність – незамінні складові шарового крана. Поворот ручки на 90 градусів без особливих зусиль миттєво перекриє подачу води, що має ключове значення при аваріях (витоках води або газу) або при необхідності відключити водопостачання газопостачання або для встановлення нової побутової техніки.

Вироби зносостійкі і не бояться корозії, відмінно пристосовуються до агресивних середовищ, прості при використанні і не настільки витратні при поломці в порівнянні з іншими видами кранів. Все це головні переваги шарових кранів.

До речі, на сторінці https://fiting.kiev.ua/armatura/sh-krany.html ви можете придбати такі крани вигідно та швидко!

Особливості конструкції

Хоча монтування шарових кранів застосовується нами досить давно, широка публіка почала користуватися ними тільки з появою матеріалів сучасного зразка на синтетичній основі. Обумовлено це здатність даних матеріалів уникати зносу значно довше і забезпечувати надійну герметизацію, завдяки чому полегшується управління навіть великогабаритними шаровими кранами, особливо в зв'язці з сучасними мастильними матеріалами, які забезпечують зниження тертя.

Елементи, з яких складається шаровий кран, досить прості. Ось їх перелік:

  1. — затвор – деталь у формі сфери з наскрізним круглим отвором, завдяки якому забезпечується транспортування рідкої або газоподібної середовища, що приводиться в рух рукояткою ручного керування;
  2. — корпус;
  3. — шток ущільнення;
  4. — ручка управління;
  5. — корпусні гайка;
  6. — ущільнювальний сідел з тефлону;
  7. — ущільнювач штока з гуми;
  8. — регулювальна гайка;
  9. — ущільнювальна шайба.

Діаметр отвору в затворі дорівнює внутрішньому діаметру труби, яку ми маємо намір приєднати. Такі крани – повнопрохідні. Циркуляція потоку в місці проходження через кран не викликає гідравлічних втрат, якщо він відкритий повністю. Завдяки цьому довговічність шарових кранів вище, ніж у інших запірних пристроїв, адже відсутність гідравлічних втрат скорочує знос труб. Для того щоб перекрити трубу, необхідно повернути ручку крана на 90 градусів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь