Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як взяти гроші в борг без проблем

Дуже часто трапляються ситуації, коли терміново потрібна певна сума грошей, яку ніде взяти, окрім як в банку. Важливо не випустити з уваги деякі особливості при отриманні грошового кредиту або позики, щоб витягти максимум користі з угоди. Людина, яка не орієнтується у фінансових термінах і економічних механізмах легко може попастися на вудку хитрих кредиторів. Але якщо ви будете дотримуватися наступних основних правил, то напевно уникнете неприємностей.

1. На ринку існує багато кредиторів, які видають кредити під дуже низькі процентні ставки або взагалі пропонують безвідсотковий кредит. Тут слід бути дуже уважним, тому що умови кредиту, які переховуються під маленькою зірочкою біля величезної цифри нуль, припускають велику кількість штрафів і маневрів, здатних в 2, а то і 3 рази збільшити суму погашення кредиту. Такі кредитори не дадуть Вам ясної і чіткої інформації про умови кредитування.

2. Перш, ніж підписувати договір, переконайтеся, що Ви чітко усвідомлюєте суму щомісячних внесків, і з яких платежів вона складається. Менеджер по кредитуванню повинен надати Вам детальну інформацію про всіх витратах, пов'язаних з кредитом, включаючи страхові та інші платежі.

3. Деякі кредитори згодні видати своїм клієнтам деньги в долг, після отримання певної суми авансового платежу. У більшості подібних випадків клієнти в результаті отримують величезну кількість проблем і непомірно збільшену суму, яку потрібно віддати. Будьте дуже уважні!

4. Слідкуйте за своїми документами. Співробітники фінансової організації повинні користуватися копіями Вашого паспорта, ІПН та інших довідок. Будьте пильні і не здумайте передавати особисті документи третім особам.

5. Менеджер по кредитуванню підготує договір, який необхідно підписати. Не поспішайте, скористайтесь часом і уважно прочитайте все, що є в договорі. На даному етапі Ви приймаєте відповідальність за всі положення, визначені договором, тому не дайте себе обдурити.

6. Іноді крім застави кредитор може вимагати додаткові довідки, на підставі яких він погоджується видати Вам кредит. Тут важливо розуміти, що застава – це не 100% гарантія отримання кредиту та фінансові компанії не зацікавлені в отриманні Вашого застави як засобу платежу за кредитом. Ваша здатність вчасно і без проблем погашати позичену суму – це їхній головний інтерес.

7. Вас обов'язково запитають, для чого Ви берете кредит і у Ваших же інтересах надати правдиву інформацію. Причому цільове використання кредиту необхідно буде підтвердити, тому не намагайтеся приховати або щось приховати. Вам просто можуть відмовити у видачі засобів.

8. Якщо в позичальника виникають які-небудь труднощі зі своєчасним погашенням кредиту, краще дану ситуацію обговорити з представником кредитора. Мовчати і ховатися – це не вихід, оскільки ви створюєте більше проблем собі і працівникам кредитної організації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь