Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Маски для обличчя: секрети Клеопатри

Могутня і прекрасна давньоєгипетська цариця Клеопатра велику увагу приділяла підтримки шкіри особи і шиї в здоровому стані. Її нев'януча молодість і чудова краса на 90 відсотків залежали від застосування різноманітних натуральних масок, очищають пори, живлять клітини корисними елементами, зволожуючих і зміцнюючих шкіру в проблемних зонах. Багато з цих масок були винайдені самою Клеопатрою і трималися у великому секреті.

У більшості випадків маски складалися на глиняній основі з додаванням поживних продуктів і ароматичних трав або квітів.

Одним з найбільш поширених рецептів, які приписувалися знаменитої єгипетської красуні, була маска з молока і меду, змішаних в різних кількостях. Наносилася вона на обличчя і через півгодини змивалася теплою водою, настояною на цілющих травах. Вона ідеальна для будь-якого з типів шкіри, добре живить її і вітамінізує.

Маски з глини відбілюють шкіру і очищають від відмерлих тканин. До складу глиняної маски входить мед зі сметаною і лимонним соком. Всі продукти беруться в рівних частках. Наноситься така маска на 20-25 хвилин, після чого змивається теплою водою з обличчя і обов'язково обполіскується холодною.

До речі, подробиці читайте тут на сайті Обличчя Богині, де ви можете знайти багато цікавих та корисних матеріалів про жіночу красу.

Глина застосовувалася різних кольорів, кожна з яких по-своєму впливала на стан шкіри. При виготовленні масок дві або три столові ложки глини заливалися на 30 хвилин трьома-чотирма ложками води і залишалися для набухання, після чого змішувалася до густоти пасти. Застосовувати глиняні маски дозволяється не більше, ніж один раз протягом тижня.

За допомогою глини білого кольору Клеопатра домагалася відбілювання та еластичності шкіри, лущення старих і хворих клітин. Така маска дуже доречна при зів'ялою і схильної до сухості шкіри.

Блакитна глина з домішками срібла підживлює шкіру мінеральними речовинами та безліччю мікроелементів, звужує пори, забезпечує нормальний тонус. Рекомендується для особи з нормальною або комбінованою шкірою.

Робота зеленої глини, багатої оксидом заліза, спрямована на позбавлення від шкірних неприємностей, очищення пір і нормалізацію функцій сальних залоз. Дуже ефективна при наявності жирної шкіри і допомагає усуненню неблагополучних зон.

Червона глина прискорюється кровообіг, прибираються почервоніння і кровоносні судини з капілярами стають більш міцними і еластичними. Вона багата оксидом червоного заліза і міді, що дуже тонізує тканини і підсилює їх пружність. Застосовується при дуже чутливій шкірі.

Входять до складу глини жовтого кольору калій і залізо чудово виводять токсичні речовини і збагачують тканини киснем. Приводить в порядок дуже мляву і в'ялу шкіру, розгладжує зморшки.

Користуючись секретами великої Клеопатри, сучасні жінки можуть уявити себе царицею і випробувати на собі рецепти нев'янучої і легендарної краси, що дійшли до наших часів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь