Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бізнес-співпраця з Китаєм

Мабуть, не знайдеться такої людини, в гардеробі якої не було б речі з написом «зроблено в Китаї». Китайські товари не поступаються за якістю багатьом вітчизняним. При цьому ціни і різноманітність часом дивують навіть найдосвідченіших шопоголіків.

Однак між вітчизняним споживачем і китайським товаром існує прірва в тисячі кілометрів. Саме ця прірва відкриває можливості для створення нового бізнесу - доставки из китая.

Як це працює?

Складнощі, пов'язані з мовним бар'єром, відмінностями у веденні бізнесу, у валюті і т. д. породжують необхідність пошуку грамотного посередника, який забезпечить доставку товарів з Китаю. Це вигідний бізнес, починаючи який, необхідно знати деякі особливості. Насамперед, це вибір постачальника. Зверніть увагу на рейтинг продавця, відгуки, сайт. Вивчіть контактні дані. Якщо вони відкрито публікуються, це хороший знак. Проведіть попередню оцінку шляхом листування з потенційним партнером. Наступний етап - вибір способу доставки. Для великих партій товару підійде варіант доставки під свій контракт. Для малогабаритної номенклатури - доставка збірних вантажів, що дозволяє комбінувати лоти різних замовників від різних продавців.

Визначившись з постачальником і спосіб доставки, слід оформити замовлення пробної партії. Так як співпраця з Китаєм - це міжнародна діяльність, особливу увагу потрібно приділити способом і формою оплати, а також типом ціни. Найчастіше ви отримуєте від постачальника не повну вартість, а так звану вартість самовивозу, не враховує витрати на доставку і розмитнення. Можна розглянути варіант дропшипинга. При цьому ви продаєте товар, який фізично знаходиться в Китаї. Це дозволить розширити асортимент без додаткових вкладень, однак створить додаткові ризики і збільшить терміни поставок.

Звичайно, крім Китаю, можна звернути увагу також і на інші країни, в яких є потужне виробництво. Але саме співпраця з Китаєм за останні кілька років вийшла на пріоритетний рівень, адже все більше людей замовляють товари з Піднебесної і при правильній організації можна налогодити хороший та ефективний бізнес.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь