Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як провести профілактику холодильника?

Перед літнім сезоном для стабільної роботи холодильника потрібно ретельна профілактика, від якої буде залежати як зовнішній вигляд, так і довговічність роботи.

Першим ділом потрібно відкрити двері і перевірити камеру охолодження на запах, який може залишатися роками. Для цього двері повністю відкривається і внутрішній пластик протирається концентрованим розчином чайної соди. Як тільки висохне, зсередини все протирається сухою ганчіркою і на низ укладається кірка лимона або апельсина. Така профілактика цінна щодо бюджетних однокамерних холодильників, які періодично відключаються і розморожуються.

Для двокамерних холодильників, які працюють за системою «No Frost», рекомендується купувати спеціальну ультрафіолетову лампу, яка на кілька хвилин буде включатися кожні три години – вся хвороботворна органіка виявиться повністю знищеної!

У літній час з-за високої температури компресор, який буде працювати практично весь час, може запросто згоріти. Тому перед настанням спеки буде корисно протерти вгору компресора від накопичилася пилу і жиру. І не забути ретельно протерти конденсатор, завдяки якому пароподібний фреон швидко конденсується. І чим краще буде відбуватися процес дроселювання, тим ефективніше почне працювати холодильник – витрата енергії виявиться мінімальним.

Між іншим, на сторінці www.tend.kiev.ua/remont-kholodilnikov ви можете замовити професійний ремонт холодильників всіх виробників за доступними цінами.

Часто на підвищену витрату енергії холодильником впливають вкрай ущільнювальні гумки, які розтріскуються в самий невідповідний момент. Але якщо купити нові гумки на дверцята холодильника, то втрати холоду виявляться мінімальними. У цьому випадку рекомендується звертати увагу на типи гумок, які випускаються як для магнітних холодильників, так і механічних. Останні мають герметичну структуру.

Втім, готові гумки під конкретну модель холодильника знайти в останні роки важко, але можна їх поєднати воєдино з допомогою резинового клею і праски. Коли є запасний комплект ущільнювальної гумки, то останній акуратно обмотується х/м матеріалом і віддаляється в темне прохолодне місце на зберігання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь