Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати санки

Для того, щоб зимові дні пройшли радісно і подарували масу позитивних вражень необхідно дечим запастися. Напевно найбільш популярна річ для зимових розвага - це санки. Навіть дорослі багато небайдуже ставляться до цієї забави, що вже говорити про дітей! Катання на санках приводить їх в цілковитий захват. Як правильно вибрати санки для своєї дитини? Про це ми поговоримо нижче.

Враховуємо вік

Безпечні санки для дитини мають відповідати її віку. Для самих маленьких - це санки з дитячим сидінням і ременями безпеки, такі як Snow Baby Dream. Санки для самих маленьких оснащені додатковою ручкою, за рахунок чого санки можна не тільки тягнути, але і штовхати. Це особливо корисно при прогулянках у вітряну погоду - ви завжди зможете вкрити свого малюка від холоду.

Для дітей від 4 до 7 років потрібно купувати санки зі спинкою. Діти цього віку вже досить стійко сидять в санях, але додаткові заходи безпеки ще не завадять. А для більш старших підійдуть стійкі санки без спинки, на яких можна кататися сидячи і лежачи, зчіплюватися "трамвайчиком", кататися з друзями з гірок.

До речі, ви можете купить санки киев відмінної якості та за чудовими цінами на сайті sanki.com.ua.

Вибираємо матеріал

На сучасному ринку можна знайти санки зроблені з пластику, дерева, металу, а також надувні.

  1. Пластикові виділяються своїми яскравими кольорами та эрганомичностью, але при покупці пластикових санок слід звернути увагу на допустиму мінімальну температуру (зазвичай дозволена експлуатація при температурах не нижче -20С) і вантажопідйомність.
  2. Дерев'яні санки екологічні і легкі на ходу, але зазвичай досить габаритні. Подумайте, чи дитині і вам їх зручно транспортувати до місця катання, заносити і виносити з під'їзду, піднімати по сходах.
  3. Металеві санки найбільш поширені і недорогі. Бувають плоскими полозами і полозами-трубкою. У перших вище прохідність, що добре, коли багато снігу. Якщо ж ви живете в південних широтах, де шар снігу зазвичай не великий, то краще вибрати полози-трубки. У них менша площа контакту і, отже, краще ковзання.
  4. Надувні санки хороші тим, що не вимагають багато місця при зберіганні і транспортуванні. Ви можете надути їх безпосередньо на гірці і там же здути після катання. Вони легкі і швидкісні. Недоліки - такі санки легко проколоти і також як і у пластикових є обмеження щодо мінімальної допустимої температурі, нижче якої матеріал починає втрачати свої властивості.

Купуючи санки пам'ятайте:

  1. Чим нижче і ширше санки, тим вони більш стійкі.
  2. Перевозити дитину через дорогу можна тільки на санях, які дорослий штовхає перед собою. Якщо ви тягнете санки за мотузку, то дитину потрібно перевести за руку.
  3. Якщо ви катаєтеся з гірки, заздалегідь переконаєтеся, що спуск не виходить на проїжджу частину або інші небезпечні ділянки. На узвозі не повинно бути пнів, гілок, каменів та інших предметів, які можуть стати причиною травми.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь