Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати гаражні ворота?

Перед вибором воріт для гаража давайте розглянемо їх типи, характеристики і способи монтажу. Існує кілька типів гаражних воріт.

Секційні ворота - складаються із сталевих секцій сполучених між собою петлями з оцинкованої або нержавіючої сталі. Кожна секція складається з двох сталевих листів з наповненим між ними пінополіуретаном і є по суті сендвіч-панеллю. Товщина кожної панелі, залежно від виробника, коливається від 25 до 45 мм. При відкриванні полотно секційних воріт повільно піднімається вгору і раполагается під стелею гаража. В панелі секційних воріт можна вбудувати хвіртку і оглядові вікна. Для автоматизації секційних воріт застосовуються два види приводів - вальні або стельові. Стельовий тип приводу розрахований для воріт невеликих розмірів і з невисокою інтенсивністю використання. Вальні приводу встановлюються на воротах великого розміру і з високою інтенсивністю відкривання. Як промислові, так і побутові секційні гаражные ворота мають ряд переваг - вони теплі, практично не займають корисного простору, мають величезний вибір колірних рішень і кілька типів структури поверхні панелі. Для їх монтажу необхідно відстань від кожної сторони прорізу до стіни не менше 100 мм. На це відстань проводиться монтаж вертикальних напрямних воріт.

Рулонні ворота - складаються із сполучених між собою ламелей у вигляді полотна воріт. При відкриванні полотно згортається на вал, який розташований в коробі. Полотно переміщується по вертикальних напрямних. Вертикальні напрямні монтуються двома способами - вбудований та накладної. Вбудований тип монтажу дозволяє встановлювати ворота безпосередньо на стіни гаражного отвору, але даний тип зменшує розміри отвору завдяки боковим вертикальних напрямних і верхнього коробу. Даний тип монтажу можна використовувати тільки на ідеальних отворах. Накладний тип монтажу, навпаки, дозволяє приховати явні дефекти отвору. Для автоматизації рулонних гаражних воріт використовуються внутрівальні або вальні приводу. Ламелі воріт можуть бути сталеві, алюмінієві, з пінним наповненням, або алюмінієві екструдовані. У даного типу воріт менш тривалий строк служби, в порівнянні з секційними, і вони більш холодні. Максимальна товщина ламелі становить 10 мм. Їх можна монтувати на тих гаражних отворах, де установка воріт іншого типу просто неможлива.

Розпашні ворота - це, мабуть, самий древній і класичний тип гаражних воріт. Про цей тип вже багато розказано і напевно кожен автомобіліст і власник гаража в кооперативі знайомий з ним. Розпашні гаражні ворота мають один істотний недолік, їм необхідно місце для распаха стулок. Якщо гараж розташований близько до проїжджої частини, то ворота орного типу можуть бути небезпечні у відкритому стані, і принести масу незручностей у їх використанні. Цей тип воріт також можна автоматизувати, але тут потрібно установка вже двох приводів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


2 thoughts on “Як правильно вибрати гаражні ворота?

Залишити відповідь