Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Новобудови. Корисні поради щодо вибору квартири

Покупка квартири дуже тонкий процес, численні перегляди та обговорення можуть викликати сильний стрес, а іноді, через деякий час власник може розчаруватися у придбаному житлі. Для кожної людини існує своє ідеальне житло. Для деяких важливим фактором є розташування вікон і кімнат, для іншої категорії – корисний простір, а комусь просто необхідна дитячий майданчик або парк.

Головним критерієм є статус приміщення – квартира в новому будинку або ринок вторинного житла.

Вторинне житло – це квартири, які вже належали комусь і в них проживали люди.

В споруджуваному новому будинку житлове приміщення вважається первинним, власник інвестує в будівництво своєї квартири, а не купує його у власника.

Вас, для прикладу, може зацікавити форум о ЖК Молодежный городок, якщо ви хочете придбати квартиру саме в цьому житловому комплексі.

Основною перевагою вторинного житла є його повна готовність до заселення, навіть при необхідності проведення ремонту витрати будуть невеликими, так і вартість комунальних послуг нижче, ніж у новобудовах. До недоліків можна віднести зношеність комунікаційних систем і недостатній рівень захищеності приміщень загального призначення.

У новобудовах жити набагато приємніше, чисті сходи і холи, просторі квартири, передбачені системи безпеки, відсутність слідів проживання інших людей, роблять таке житло дуже привабливим. Але не варто забувати, про необхідність проведення капітального ремонту, вкладення великої кількості коштів, наявність постійних шумів з сусідніх квартир і час очікування новосілля.

Важливу роль відіграє і місце розташування будинку, можливість вільного під'їзду, відстань до роботи, зупинки громадського транспорту, наявність парків і скверів, парковок, магазинів, розважальних центрів – всі ці показники повинні бути враховані.

Перед купівлею квартири приділіть увагу зовнішньому вигляду будинку, наявність тріщин на стінах, патьоків, обшарпані стіни і двері, брудні під'їзди можуть свідчити про неблагополучний стан будинку і недобросовісних сусідів.

Уважно огляньте квартиру, спробуйте температуру батарей, напір води в кранах, подивіться на стан вікон і дверей, кахельної плитки та сантехніки, поцікавтеся взаємовідносинами між сусідами.

Щоб уникнути обману з боку продавця, вирушаючи оглядати квартиру, не слід одягати дорогий одяг і велику кількість коштовностей, це ускладнить процес торгів і зниження ціни. Знизити ціну допоможуть знайдені вами дефекти, і чим їх більше, тим вище шанс отримати знижку.

Ступінь комфортності житла кожна людина визначає для себе сам, але дотримуючись нехитрі поради можна вберегти себе від розчарування і матеріальних витрат.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь