Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Підлога – вибір і якісна установка

Напевно, самим надійним способом, який дозволить підлозі прослужити Вам довгі роки, буде правильний вибір покриття і його якісна установка. У приватному будинку ремонт підлоги починається зі стяжки, Це один із самих основних варіантів основи підлоги, при товщині стяжки, приблизно до п'яти сантиметрів.

Якщо стоїть завдання збільшити висоту підлоги або поліпшити тепло-і звукоізоляцію, то Вам доведеться використовувати підкладку з пінополістиролу або керамзиту. Обов'язковою умовою для стяжки є застосування зварної армуючої сітки.

В залежності від площі кімнати, в тому випадку, коли кімната досить велика, необхідно зробити розрізи, щоб не утворювалися тріщини. Легкі нерівності можна виправити, застосовуючи самовирівнюючі суміші, але це тільки для найпростіших і легких випадків. Після стяжки можна переходити до вибору покриття підлоги. Є маса варіантів. Для підлогового покриття в приватному будинку, найчастіше йде плитка керамічна або виготовлена з натурального каменю, паркет, ламінат або масивна дошка. Має масивна дошка деякі переваги: виглядає дуже привабливо і довговічніше. Така дошка виготовлена з дуба, що є класикою, для цього типу підлогового покриття. Паркет теж досить широко застосовується для покриття підлог, так як економічний і універсальний в застосуванні. Плитка з натурального каменю виглядає досить ефектно, але має недолік, стає слизькою, при попаданні вологи. Величезна кількість різних матеріалів дозволяє Вам здійснити самі незвичайні побажання, природно орієнтуючись на графік виконання робіт та фінансові витрати. Величезну допомогу в цьому питанні може надати кваліфікований дизайнер, користуючись порадами якого Ви економите час і гроші, особливо якщо Вам не доводилося займатися цим у минулому, і Ви не є фахівцем у цій справі.

До речі, тут якісна паркетна дошка ви можете купити паркетну дошку в Україні за вигідними цінами.

Чорновим видом стяжки є стяжка з цементу з піском або з цементу з відсівом. Це чудова основа для покриття, дуже міцна і може служити гарним захистом від протікань до сусідів знизу. Зазвичай заливається стяжка на подушку з дрібного щебеню, відсіву або піску. На подушку треба виставити маячки з перфорованого профілю, і натягується нитка на потрібній висоті для заливки.

Після установки маяків виробляють заливку стяжки. Через 24 години стяжку затирають полутером. Самим оптимальним терміном висихання стяжки, для продовження робіт з підлоговим покриттям - це двадцять один день.

Кращим провідником тепла є керамічна плитка, яку стелять на стяжку з цементу. Така підлога є найбільш кращою, якщо Ви хочете застосувати у себе вдома систему «тепла підлога».

Підлоги з ламінату стеляться, як на стяжку, так і на дерев'яну підлогу. Технологія роботи при цьому практично одна і та ж, просто якщо ламінат кладеться на стяжку, то бажано використовувати гідробар'єр.

Таке підлогове покриття, як лінолеум теж стелиться, як на стяжку, так і на дерев'яну підлогу, якщо стелять на стяжку, бажано, як і при роботі з ламінатом, використовувати гідробар'єр.

У наведеному переліку підлогових покриттів спеціально не показаний дерев'яний паркет. Робота з ним вимагає певних знань і досвіду, і якщо Ви схиляєтеся до цього виду підлоги, то краще всього скористатися послугами кваліфікованого фахівця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь