Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види гідроакумуляторів та їх особливості

Існують різні конструкції гідроакумуляторів , які дозволяють підтримувати показник тиску в системі водопостачання на належному рівні. Найчастіше для подібних цілей використовують енергію стисненого газу, але зустрічаються також пружинні і вантажні акумулятори.

В роботі вантажного акумулятора використовується потенційна енергія вантажу, який знаходиться на висоті. Вартість таких апаратів невисока, конструкція проста, але є і цілий ряд недоліків: інерційність системи, громіздка конструкція, низький тиск, велика енергоємність.

У пружинному гідроакумуляторі використовується механічна енергія стиснутої пружини. Тиск у таких агрегатах залежить від характеристик деформації пружини, робочий об'єм невеликий. Система відрізняється низькою вартістю.

Енергія інертного газу застосовується в пневмогідравлічних гідроакумуляторах , які одержали саме широке поширення. Є декілька типів подібних установок в залежності від завдань. Застосовують мембранні, балонні або ж поршневі гідроакумулятори.

До речі, в інтернет-магазині Santehplast ви можете придбати якісні гідроакумулятори за привабливими цінами.

Мембранні гідроакумулятори застосовують, коли потрібно моментальне звільнення енергії, роздільником середовищ у них є мембрана з каучуку. Істотною відмінністю їх один від одного є якість мембрани, що дозволяє їй витримувати ту чи іншу температуру.

Дані баки можуть бути як закритого так і відкритого типу. Останні, втім, зустрічаються все рідше, оскільки мають цілий ряд недоліків:

  1. Для відкритого бака характерна підвищена випаровування рідини, що призводить до необхідності її постійно поповнювати.
  2. Установка даного виду бака є більш дорогою.
  3. Подібна конструкція вимагає створення спеціальних умов, які будуть перешкоджати замерзання води і т. д.
    Через надходження в систему кисню, збільшується корозія.
  4. Подібна система є важкокеруючою.

Крім усього іншого, потрібно установка пристрою, що виключає переповнення бака.
Зовні гідроакумулятор для систем водопостачання має схожість з розширювальними фланцевими баками системи опалення. Але оскільки призначення у них різна, то і конструктивні відмінності є.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь