Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види пакувальних пакетів

В даний час для упаковки товарів найчастіше використовуються пакети, виготовлені з поліетиленової плівки різної товщини. Найпопулярнішими з них є «майки» і «банани».

На сьогоднішній день поліетиленові пакети є найбільш поширеним видом упаковки. Раніше їх можна було купити в будь-якому супермаркеті за символічну ціну. Сьогодні, вони пропонуються у багатьох торгових точках абсолютно безкоштовно. Звичайний поліетиленовий пакет перетворився в ефективну рекламну площадку. На пакувальних мішечках розміщують логотипи компаній, інформацію про нової продукції. Крім того, пакети стали своєрідним індикатором успішності підприємства. Якщо за упаковку товару не стягується плата, означає, що працівники магазину турбуються про покупців.

До речі, подарочная упаковка своими руками - це досить хороший варіант порадувати своїх близьких людей, проте не завжди є час на виготовлення саме власними руками.

Види поліетиленових пакетів

Пакети виготовляються з поліетилену високого і низького тиску. Доступна ціна і величезний асортимент зробили їх найбільш популярним пакувальним матеріалом. Розмір мішечків може коливатися від декількох сантиметрів до 2-3 метрів. Поліетилен легко забарвлюється спеціальними хімічними барвниками. Це дозволяє випускати продукцію будь-якого кольору. Найбільш затребуваними вважаються пакети наступних видів:

  1. «майки»;
  2. «банани».

Вони виготовляються із плівки різної товщини.

«Майки»

Більшість продуктових магазинів і супермаркетів намагаються придбати пакет «майка» оптом за найнижчою ціною. Це один з найдоступніших видів упаковки. Свою назву мішечки даного типу отримали за форму, що нагадує майку. Незважаючи на малу товщину плівки, пакети мають досить високою міцністю. Їх можна використовувати для будь-яких потреб. Для вирубки «майок» використовується спеціалізоване обладнання.

«Банани»

Останнім часом великою популярністю стали користуватися «банани». Ці пакети найчастіше використовуються в рекламних цілях. По міцності і місткості «банани» значно поступаються «майок». Їх перевага полягає в можливості нанесення повнокольорового зображення фотографічної якості.

Вантажопідйомність «бананів» зазвичай не перевищує трьох кілограмів. Цього цілком достатньо для упаковки подарункової та сувенірної продукції. Ручка пробивається в плівці спеціальним вырубным штампом. Для її зміцнення всередині найчастіше приклеюють перфорована плівка. Щоб збільшити обсяг пакета, виробники розробили моделі з широким дном. У цьому випадку підстава складається подібно гармошці. Воно іноді посилюється подвійним шаром поліетилену. Для рекламодавців «банани» є найдешевшим способом донести до споживача інформацію про свої вироби чи послуги.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь