Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Обов'язки головного бухгалтера

В обов'язки головного бухгалтера можуть входити найрізноманітніші пункти, в залежності від специфіки підприємства, наявності помічника і інших чинників. Основний посадовим обов'язком головного бухгалтера є ведення бухгалтерського обліку, саме він відповідає за правильність складених звітів, наданих даних і багатьох інших операцій на підприємстві.

Можна знайти безліч відмінностей між законодавчо встановленими обов'язками фахівця на цій посаді і реальними посадовими інструкціями, що діють в більшості російських компаній.

Якщо підприємство має в своєму розпорядженні філіями або підрозділами, в кожному з яких за ведення обліку відповідає свій бухгалтер, то в обов'язки головного бухгалтера буде входити перевірка звітів усіх підрозділів. При суміщенні посади головного бухгалтера і касира, фахівець є матеріально відповідальною особою, в іншому випадку матеріальна відповідальність не передбачається.

До речі, на сайті www.zkg.ua/holovna ви можете знайти детальну інформацію про семінари для бухгалтерів, які допоможуть вам у майбутньому стати головних бухгалтером.

Вступаючи на цю відповідальну посаду, слід розуміти, що від вас буде потрібно уважність, посидючість, вміння приймати важливі рішення і брати на себе відповідальність, постійне підвищення кваліфікації та ознайомлення зі змінами в законодавстві.

Ця посада є дуже відповідальною, однак і оплачується вона відповідно. Влаштується на цю посаду без досвіду роботи досить проблематично, краще почати з пошуку вакансії помічник бухгалтера або бухгалтер, і з часом, набувши необхідного досвіду, професійні навички і знання, переходити на посаду головного бухгалтера.

Великим плюсом цієї професії є те, що в основному бухгалтерів працевлаштовують офіційно, з наданням оплачуваної відпустки і лікарняного. Звичайно, є і великий мінус, про який варто замислитися будь-кому, хто цікавився цією професією. Це висока стресовість. Зазвичай на такій посаді людина усвідомлює всю повноту відповідальності, а начальство також не дає розслабитися. Тож варто добре подумати перед тим, як пов'язувати своє життя із цією сферою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь