Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У яких випадках можна викликати лікаря дитині додому?

Ваша дитина захворіла, а ви не знаєте, як йому допомогти? Ви перебуваєте в сум'ятті і не можете зрозуміти, що краще: зайнятися самолікуванням, піти з дитиною в поліклініку або викликати лікаря додому? Дуже часто саме такі роздуми відвідують схвильованих батьків. І далі спробуємо розібратися, в яких випадках необхідно викликати дитячого лікаря додому.

Слід сказати, що строгих рекомендацій і нормативно-правових документів, що регламентують це питання немає. Вважається, що лікаря додому потрібно викликати тоді, коли у дитини піднялася температура, є ознаки гострого респіраторного захворювання, наприклад, сильний нежить, кашель, ломота в тілі, головний біль і т.д. При цьому якщо вік дитини не перевищує одного рочки, то при будь-якому нездужанні лікар повинен відреагувати на виклик і прийти додому, щоб перевірити самопочуття грудничка.

До речі, ви можете скористатися сервісом медилинк, завдяки якому ви можете онлайн записатися до потрібного лікаря без черг.

Ви також повинні звернути увагу на загальний стан дитини. Якщо дитина активна, життєрадісна, і легкі ознаки захворювання не завдають особливої ​​шкоди дитині, то тоді можна поспостерігати за його станом. В крайньому випадку, можна звернутися за допомогою до терапевта в дитячу лікарню. Але якщо є підозра на ГРИП чи ГРВІ, то з метою не розповсюдження інфекції, краще відмовитися від відвідування будь-яких громадських місць.

Якщо ж ваш життєрадісний дитина стає млявим, що не життєрадісним, у нього пропадає апетит, він скаржиться на головний біль, або на біль в інших ділянках тіла, у нього червоне горло, біль при ковтанні, кашель, то тоді краще відмовитися від самостійного походу до лікаря , а викликати його додому. Також слід вчинити при будь-яких висипаннях на шкірі, оскільки такі явища можуть свідчити про вірусні та інфекційні хвороби.

Але якщо виклик лікаря додому в державній клініці може бути обмежений, плюс до цього, який відпрацював зміну педіатр, повинен пішки обходити весь район, то з розвитком приватної медицини і високого її якості, можна викликати будь-якого дитячого фахівця додому. Це відмінний варіант, оскільки приватний лікар зможе швидко і точно визначити характер захворювання, на місці взяти необхідні мазки, аналізи і відповідно призначити грамотне адекватне лікування з подальшим контролем за станом пацієнта.

При цьому самі педіатри радять, що у випадках, коли стан дитини важкий і температура дуже висока, а самопочуття погіршується з кожною годиною, то чекати виклику дитини не раціонально, краще викликати швидку або самим поїхати в лікарню для огляду.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь