Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Застосування металевих сходів

З усіх матеріалів, що застосовуються для виготовлення сходів будь-яких типів, найбільш затребуваним залишається вуглецева сталь. Такому поширенню металеві сходи зобов'язані в першу чергу ряду переваг перед аналогами.

По-перше, по механічної міцності сталь значно перевершує інші конструкційні матеріали, а значить, її витрата для виготовлення сходів буде нижче. До того ж металеві конструкції мають пластичністю, що дозволяє вчасно помітити залишкову деформацію і провести ремонтні роботи.

Миттєве руйнування металевої конструкції можливо лише при багаторазовому перевищенні допустимого навантаження. Яким би не був основний матеріал сходи, все ж металеві елементи присутні практично скрізь. Наприклад, сходові поручні виготовляються зварними з металевого прокату навіть для залізобетонних сходових прольотів.

Ще однією незаперечною перевагою металу при конструюванні сходів є оперативність виготовлення та монтажу. Сходи з дерева можуть бути конкурентоспроможними в цьому аспекті, проте не завжди існують прийнятні умови для їх використання. Вологе середовище і мінливий температурний фон приведуть до досить швидкого руйнування деревини. Та й вартість таких сходів буде в рази вище, ніж металевої. Досить велика кількість різних методів виготовлення сходів можна розділити на дві категорії: кування і зварювання.

До речі, на сайті http://spsbud.kiev.ua/ ви можете замовити виготовлення якісних сходів за доступними цінами!

Ковані сходи володіють неповторним колоритом, що робить їх дуже популярними для установки в заміських будинках і на дачах. Їх досить рідко можна зустріти в сучасних міських будинках, але в разі класичного дизайнерського рішення оформлення вони можуть виявитися дуже до речі.

До плюсів можна віднести високу міцність і довговічність, притаманну всім металевим конструкціям. Мабуть, єдиним недоліком кованих сходів можна назвати досить високу вартість. Виконання кування вимагає спеціального вміння, а серйозні професіонали в цій справі практично завжди надовго забезпечені замовленнями.

Значно дешевше може обійтися покупцеві зварна сходи. Невисока вартість обумовлена ​​простотою технологічного процесу. До того ж на її виготовлення майстру не знадобиться багато часу. Ще однією перевагою є те, що зварні сходи залишають виробнику велике поле для фантазії.

Обмежити її в принципі може лише нестача матеріалів, а це трапляється вкрай рідко. Для установки всередині приміщень зварні сходи часто декоруються облицювальними матеріалами, наприклад, деревом або склом. Подібна опція дає можливість виконати сходи в будь-якому стилі, який буде гармоніювати з навколишнім оточенням.

По суті, зварений метал становитиме лише каркас сходів, а видима її частина буде повністю облицьована обраними матеріалами. Великою популярністю в наші дні користуються зварні гвинтові сходи в класичному стилі облицювання дерев'яними панелями.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь