Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ускладнення остеохондрозу

Відчуття болю в попереку, скутість потилиці, утруднення дихання, відчуття постійної втоми і неясності голови знайомі практично кожній дорослій людині. Саме ці симптоми є першими ознаками початку дуже поширеного і небезпечного захворювання під назвою «остеохондроз». А якщо своєчасно не діагностувати і не лікувати остеохондроз, то можуть виникнути ускладнення остеохондрозу.

На думку багатьох фахівців, ця хвороба найчастіше виникає у людей, які ведуть малорухливий спосіб життя. Саме тому в даний час в групі ризику опинилися не тільки люди похилого віку, а й значна частина працездатного населення, а в останні роки збільшилася і чисельність підлітків, які скаржаться на ниючий біль в спині.

Сучасні діти, які проводять більшу частину дня сидячи за партою, що носять за спиною по кілька кілограмів підручників, а вільний час, що сидять за комп'ютером, стикаються з цим захворюванням все частіше і частіше. Хвороба набуває масового характеру.

До речі, на этом сайте ви можете дізнатися більше про лікування остеохондрозу.

Парадоксально, але діагноз «остеохондроз» ставлять і спортсменам, які отримують фізичне навантаження регулярно. Вся справа в тому, що багато видів спорту, такі як підняття штанги, боротьба, акробатика, веслування, призводять до величезної перевантаження хребта і, як наслідок, до поразки міжхребцевих дисків.

Як правило, це захворювання не заявляє про своє існування різкою гострим болем. Сильні больові відчуття приєднуються набагато пізніше, коли починають страждати нервові корінці. Але дуже важливо визначити остеохондроз саме на ранній стадії розвитку, так як в подальшому до перших, майже непомітним ознаками додадуться серйозні симптоми, впоратися з якими буде набагато складніше.

Так як остеохондрозу схильні абсолютно всі відділи хребта, проявляти себе дане захворювання може зовсім по-різному.

При шийному остеохондрозі людина відчуває тупий, що давить головний біль, що підсилюється при рухах. Такий біль майже не знімається анальгетиками.

При грудному остеохондрозі, головною причиною розвитку якого є сколіоз, відчувається біль у грудях, що посилюється при глибоких вдихів, а також ниючий біль в області серця.

При поперековому остеохондрозі найбільш частим симптомом є біль у спині при тривалому положенні сидячи або стоячи.

При виникненні тих чи інших ознак захворювання, не варто їх ігнорувати, так як наслідки остеохондрозу можуть бути самими непередбачуваними.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь