Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як не помилитися у виборі зимових шин

Саме в зимовий час слід не нехтувати заміною літніх коліс на зимові так, як цей сезон найнебезпечніший і важкий для водіїв. На літніх шинах можна їздити взимку тому, що можна потрапити в аварію або, принаймні дізнатися, що таке некерований замет.

Показник літніх покришок досить високий, але при морозі такі шини сильно тверднуть, що призводить до зниження рівня зчеплення з дорогою. Зимові колеса відрізняються від літніх в першу чергу малюнком протектора. Тільки лише у позасезонних покришок малюнок протектора не схожий на малюнок літніх і зимових шин, тому такі шини є альтернативним варіантом.

Позасезонні шини, які можна придбати на сайті rezina.ua/shiny/, зроблені з особливого матеріалу. Подібна гума не зраджує своїм властивостям через перепади температурних режимів. Але, на жаль, внесезонка не найефективніший метод, щоб убезпечити себе в зимову пору року. Робити зміну літніх коліс слід за деякий час до заморозків.

Необхідно, щоб ваш автомобіль був готовий до суворих зимових умов. Зимові покришки дають гарантію відмінного гальмування на будь-якій дорозі, хорошу маневреність машини і нормальне зчеплення зі снігом. Щоб уникнути різних пошкоджень слід уважно стежити ступенем зносу шин, а також за тиском в шинах. Якщо тиску в шинах вистачає, то їзда буде комфортною, плюс до всього, вони набагато повільніше будуть зношуватися.

Але однієї установки зимових коліс недостатньо для того, щоб відчувати себе в безпеці. У найпершу чергу все завжди залежить від водія. При покупці новенького авто ніколи в комплект не входять внесезонка або зимові шини. З цього випливає, що про придбання зимових покришок потрібно подбати самому. Найголовніша відмінність зимових покришок від літніх це хімічні компоненти, які входять до складу їх гуми. Саме це збільшує якість керованості автомобіля.

Чи не мале значення має те, що протектор зимових коліс по максимуму глибокий і розріджений, що дозволяє йому після снігу самому очиститься. Сприяють нормальному зчепленню з льодом поглиблення, які в буквальному сенсі порізана шашки протектора. З зимовими покришками можна чудово їздити взимку на великій швидкості так же, як і в літню пору.

Є два види шин шиповані і не шиповані. На розчищених міських дорогах необхідно купувати шини з шипами. Якщо ж потрібно експлуатувати свій автомобіль десь по засніжених нерівним ділянкам дороги, тоді найбільш підходящий варіант-це не шиповані покришки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь