Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ремонт фасаду будинку

Для будинків з оштукатуреними стінами найбільш частими дефектами є тріщини в штукатурці. І щоб уникнути більш дорогого ремонту ці тріщини потрібно видалити своєчасно. Але на початку потрібно визначитися з причинами появи цих тріщин.

Всі тріщини на фасаді діляться на три групи. У кожної з них своя причина і спосіб появи.

1. Усадкові тріщини.

Ще ці тріщини називають ниткоподібними. Вони дрібні, з волосин шириною. Дуже часто виступають на поверхні штукатурки. Основна причина їх появи це неправильний склад суміші. Друга причина - занадто товстий шар штукатурки.

2. Тріщини пов'язані з дефектом цегляної кладки.

Широкі і проходять вертикально від фундаменту до верхніх перекриттів будинку. Буває, що частково повторюють форми кладки. Дуже часто з'являються на віконних перекриттях, над дверними коробками. Причини появи: неякісна перев'язка цегляної кладки, перезволоження стін при їх штукатурці, погана якість матеріалів реагують на температуру і вологість.

3. Динамічні тріщини.

В основному це горизонтальні тріщини, пов'язані зі зміщенням грунтів. Так само можуть з'явитися на тих будинках, поруч з якими проходять будівництва великих об'єктів.

Визначившись з причинами появи тріщин, починаємо ремонт фасадов будівлі:

  1. Прорізаємо тріщину до цегляної кладки болгаркою, тим самим створюючи шов шириною не менше 1 см.
  2. Очищаємо від пилу і обробляємо ґрунтовкою тріщини для подальшої їх шпаклівки.
  3. Пластичної шпаклівкою заповнюємо шов. Якщо тріщина після цього не зникне, в подушку шпаклівки потрібно укласти армуючої сітки.

У зв'язку з підвищеною пористістю цегляних матеріалів розташованих біля основи будинку, дуже часто вологість в самому будинку підвищена. Щоб цього уникнути, корисно захищати цоколь будинку цементним розчином. Шви кладки поглиблюємо перед обмазкой на 1-1.5см і зачищаємо дротяною сіткою. Рівне наносимо шар розчину і рівняємо гладкою рейкою. Робимо невеликий скіс у верхній частині шару для відводу води від цоколя будинку.

Сподіваємося, що стаття була для вас корисною.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь