Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дерево - ідеальний матеріал для дитячого ліжечка

Всі батьки зі стажем знають, як часом тяжко укласти непосидюча чадо спати, але, незважаючи на це, діточки в перші роки проводять в своєму ліжечку масу часу, що зобов'язує підібрати дійсно комфортне та безпечне сховище для дитячих снів. У плані конструктивних рішень виробники сьогодні пропонують масу варіантів, але одним з основних критеріїв вибору все-таки є матеріал. Часто зустрічається меблі для дитячої, виконана з пластика і навіть металу. Однак найкращі ліжечка для новонароджених і раніше виготовляють з дерева.

Це надійний, міцний, а головне - натуральний матеріал, здатний «дихати». Перевага віддається саме масиву, а що стосується відповідних порід, то це може бути вільха, бук, клен і береза. Може також використовуватися сосна, але будучи досить м'якою, вона схильна до появи подряпин і інших дрібних ушкоджень.

Нерідко дерево комбінують з МДФ або ДСП, що видається не найкращим варіантом для дитячої через доведеного вмісту небезпечних токсинів в деревних плитах. Можуть бути присутніми невеликі елементи, виконані з інших матеріалів, що цілком допустимо, якщо вони є повністю безпечними.

До речі, в інтернет-магазині kapitoshik.ua ви можете придбати якісні дитячі ліжечка за оптимальними цінами.

Коли купуються дитячі меблі з доставкою, перш ніж поставити розпис в акті приймання, не полінуйтеся ретельно перевірити всі поверхні ліжечка на наявність зазубрин і шорсткостей. Вони легко залишають подряпини і занози на ніжній шкірі дитини.

В ідеалі ліжечко, виконана з дерева, не повинна покриватися будь-якими складами, на кшталт лаків, фарб і полиролей. По-перше, «дихати» такий матеріал вже точно не буде, по-друге, присутність будь-якого роду хімічних речовин саме по собі не дуже бажано. Якщо ж його не вдається уникнути, обов'язково довідаєтеся про те, які речовини до складу покриття входять. Якщо там виявиться свинець, не роздумуючи, продовжуйте пошуки далі.

Зустрічається меблі, яку на вигляд не відрізниш від дерев'яної, проте насправді виготовлена ​​вона з інших матеріалів «під дерево». Тому такі моменти слід уточнювати, чи не занадто довіряючи своєму зору. Вибираючи ліжечко, не бійтеся здатися занудою, обов'язково вимагайте пред'явити гігієнічний сертифікат. З нього можна дізнатися точну інформацію про всі основні і допоміжні матеріали, використаних при виробництві, а також про їх якісний склад.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь