Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Покрівля дерев'яного будинку: вибираємо надійний і довговічний матеріал

Одним з найбільш важливих елементів будівлі є дах. Саме вона забезпечує надійну і повноцінний захист всієї конструкції від несприятливого впливу навколишнього середовища. Це означає, що довговічність будинку залежить безпосередньо від обраного для покрівлі матеріалу. Сучасна будівельна галузь пропонує широкий спектр матеріалів для даху, але особливою популярністю користується металочерепиця та так звана м'яка покрівля. У чому ж їх особливість?

Металочерепиця

Це різновид профільованого сталевого оцинкованого листа. Для надійності і довговічності, а також для захисту від корозії лист покривається спеціальним полімерним складом, після чого проходить штампування для отримання декоративного малюнка (з імітацією натурального матеріалу - черепиці).

Щоб виріб прослужило довго, використовуються в якості надійного і міцного покриття сучасні склади (вони відрізняються один від одного не тільки хімічними властивостями, але і товщиною, якістю, ціною). Кожен покупець має можливість вибрати для свого житла матеріал в різній колірній гаммі.

Одним з найбільш важливих і незаперечних переваг виробу є його легкість і гнучкість. Саме тому монтаж покрівлі з металочерепиці здійснюється в стислі терміни, та й з самим процесом справляються домашні майстри без допомоги професійних працівників. А придбати якісну металочерепицю можна на сайті www.budservic.com.ua компанії ТК БУДСЕРВІС.

Отже, невелика вага, швидкий і легкий монтаж, невибагливість у догляді, довговічність, міцність, доступна ціна, обширна колірна гамма і відмінні декоративні якості зробили матеріал одним з найбільш затребуваних на сьогодні.

Гнучка черепиця

Це досить затребуваний матеріал. Так, м'яка черепиця докоряють бездоганними якісними і експлуатаційними характеристиками. Матеріал являє собою гнучкі невеликі листи, виконані з якісного та безпечного, міцного і надійного матеріалу. Покрити таким виробом дах будинку можна в будь-якій кліматичній зоні країни. Виріб не боїться різких перепадів температур, воно морозостійка, а значить, може бути використано як в теплих, так і в холодних кліматичних зонах.

Завдяки унікального складу, гнучка черепиця служитиме довгі роки, не вимагаючи ремонту або заміни. Також матеріал дуже невибагливий, він не вимагає особливого догляду. Для міцності з зовнішньої сторони плитка покривається спеціальної мінеральної крихтою. Такий шар запобігає руйнуванню матеріалу від постійного агресивного впливу навколишнього середовища. Більш того, саме таке покриття дозволяє значно збільшувати колірну гамму продукції.

Виготовляється вона з скловолокна або целюлози. Виріб для додання гнучкості і надійності повністю просочується бітумним складом, а також до складу додаються різні полімери.

Особлива структура виробу забезпечує йому пластичність, міцність, гнучкість. Тому черепиця стійка до деформації, вона не піддається гниттю і корозії, що значно збільшує її термін експлуатації. В процесі експлуатації матеріал не стане вигоряти на сонці, не вимагає додаткового фарбування. Потрібно також відзначити високу економічність продукції - під час монтажу практично не залишається відходів.

Область застосування гнучкої черепиці досить широка. Вона часто використовується для покриття даху в нових дерев'яних будинках, де ухил покрівлі становить не менше 12 градусів. Така продукція може бути використана і для реконструкції старої покрівлі. Особливі якісні характеристики: висока ступінь шумопоглинання і теплоізоляції, роблять матеріал незамінним для облаштування приватних будинків, заміських котеджів, дач.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь