Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Різноманітність і можливості освітлення з Розумним будинком

Хто з нас не мріяв про дистанційне керування освітленням за схемою ?! Адже це так зручно, практично, технологічно, дозволяє оптимізувати енергоспоживання в будинку. При цьому реально створити напрочуд гарне освітлення, яке буде надавати будинку індивідуальність, вишуканість, респектабельність. Для цього буде потрібно консультація дизайнера і грамотний підбір світильників.

Розрізняють основну і акцентное освітлення. Для першого варіанту використовуються досить потужні пристрої, які створюють спрямований або розсіяне світло, - люстри, точкові і галогенні світильники, настільні лампи. У другому випадку застосовуються освітлювальні прилади, що дозволяють візуально акцентувати окремі інтер'єрні фрагменти або зони приміщення. До них відносяться різні підсвічування, нічники, настінні бра, торшери. В обох випадках можна організувати управління освітленням в розумному будинку без проводів, по ІК або радіоканалу. Воно дозволить регулювати яскравість джерел світла, забезпечить плавний перехід з одного режиму освітлення приміщення в інший, включить / відключить конкретне джерело світла в залежності від часу доби, сигналів датчиків руху або заздалегідь встановлених параметрів. Керуючі модулі здатні навіть змінити спрямованість світлових пучків, здійснивши поворот ламп.

До речі, на сторінці topgoods.com.ua/category/umnyi-dom/ ви можете придбати якісне обладнання для організації розумного будинку у вашому домі.

В останні роки в проектах розумного будинку світильник все частіше виконує роль «муляжу». У момент відсутності господаря в будинку він по команді «мозкового центру» періодично включається і відключається. Таким чином, у сторонніх людей, можливо спостерігають за будинком, створюється ілюзія постійної присутності в ньому господаря.

Впроваджується в комплексах домашньої автоматизації і проектне освітлення. Воно формує на стіні, шторах, стелі і будь-який інший поверхні різні світлові зображення, які до того ж ще мають гарними колірними відтінками. Особливою популярністю користуються світлові картинки зоряного неба, де можна розглянути окремі зірки, планети, галактики. У цьому випадку саме зображення неба виконується за особливою технологією на оргсклі, а підсвічування з світлодіодів встановлюється ззаду. Можна ставити різні сценарії - від імітації мерехтіння зірок до трасуючих доріжок, нагадують падаючі небесні тіла.

Домашня автоматизація охоплює будь-які світильники: традиційні лампи розжарювання, галогенні і люмінесцентні аналоги. Кожне таке пристрій має свої переваги і слабкі сторони. Тому вибираючи певний набір освітлювальних приладів для свого будинку, слід керуватися не тільки міркуваннями естетики, а й виходити з принципів економічної доцільності.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь