Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чи шкідливо дивитися телевізор

Питанням: «шкідливо дивитися телевізор?», Задаються багато людей. Цей предмет є в кожному будинку, а в деяких і не один.

І якщо раніше він вважався розкішшю, то зараз це необхідна річ в кожному будинку. Деякі люди взагалі не мислять жодного дня без телевізора.

Однак медики б'ють на сполох і стверджують, що цей предмет не такий уже й безпечний для здоров'я людини.

Про телевізори

Телевізор являє собою пристрій, призначений для передачі сигналів зображення і звуку, які передаються по кабелю або без нього.

Перші «блакитні екрани», які можна було використовувати масово, з'явилися в тридцятих роках минулого століття. Однак перед цим протягом тривалого часу проводилися різноманітні дослідження. І лише до п'ятидесятих років виникло кольорове телебачення, до цього все було чорно-білим.

Однак дослідження на цьому не закінчилися. У другій половині двадцятого століття відбувається досить швидкий розвиток виробництва телевізорів. Радіолампи замінюються напівпровідниками, а потім мікросхемами.

В даний час можна знайти модель, де присутній тільки одна мікросхема, що містить всю «начинку». Крім того, зараз вже практично не зустрінеш телевізорів, схожих на величезний ящик. Найбільш поширені моделі тв - з великим екраном, але дуже вузькі.

Яке випромінювання біля телевізора

З огляду на те, що телевізор приймає і віддає сигнал, навколо нього утворюється електромагнітне поле. А, отже, є випромінювання. Наскільки ж воно сильне і шкідливо для організму? Це залежить від виду телевізора.

Вид і випромінювання:

Кінескопні. Найнебезпечніші з усіх. Кінескоп - це електронно-променева трубка. Принцип її дії заснований на випромінюванні електронів, які гальмуються екраном. В результаті виникають світлові хвилі різної довжини і забарвлення, а також рентгенівське випромінювання. Незважаючи на те, що екран такого телевізора покритий захисним шаром, шкідливо дивитися його на відстані менше півтора метрів. Однак знаходитися ззаду екрану ще гірше, випромінювання там набагато більше. Тому розташовувати такий предмет можна на відстані не менше півметра від стін, щоб уникнути відображення шкідливих променів.

Рідкокристалічні телевізори не мають в своєму складі електронно-променевої трубки, тому вони більш безпечні. Джерелом випромінювання в них можуть стати мікросхеми, перетворювачі. Однак сигнал досить слабкий, крім того він поширюється в задній частині предмета, тому вони не особливо шкідливі для людини.

LED - телевізори - це предмет нового покоління. На відміну від рідкокристалічних підсвічування у них не лампова, а світлодіодна. Тому випромінювання від них не більше, ніж у попередніх побратимів.

У плазмових телевізорах присутні осередки з інертним газом, які замінюють рідкі кристали в ЖК і LED приладах. Завдяки блоку з великою потужністю відбувається утворення випромінювання ультрафіолету, що затримується склом. У підсумку виходить картинка. Випромінювання від такого телевізора не є небезпекою і не шкідливо для людини.

Як видно поступово виробники намагаються створити продукт, використання якого буде пов'язано з мінімальним ризиком для людського здоров'я.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь