Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке МДФ і його переваги

При виробництві меблів і предметів інтер'єру виробники застосовують найрізноманітніші матеріали, багато з яких підходять також для обробки вхідних сталевих блоків. Один з таких матеріалів завоював серед покупців велику популярність. Власники приватних будинків і квартир по достоїнству оцінили двері з обробкою МДФ, так як вони мають відмінні естетичні якості і мають невисоку вартість.

МДФ. Що це таке?

Розшифровка МДФ звучить так: Medium Density Fiberboard. У перекладі це означає плити середньої щільності, зроблені з деревини. Матеріал виробляють з дрібної тирси, тобто відходів деревообробної промисловості. Сировину перемелюють, а потім пресують під високим тиском. Після цього заготовки сушать і склеюють. Поверхню плит покривають декоративною плівкою, яка зазвичай імітує малюнок натурального дерева. А придбати МДФ опт можна на сайті plittorgservis.com.ua швидко та вигідно.

Переваги дверей з МДФ

Оздоблення вхідних дверей панелями МДФ має наступні переваги:

  1. механічна міцність;
  2. стійкість до вологи;
  3. екологічна безпека;
  4. довгий термін служби;
  5. хороші декоративні якості;
  6. гладка, приємна на дотик поверхня;
  7. легкість в обробці;
  8. бюджетна вартість.

На МДФ за своїми властивостями схожі ДВП і ДСП, які також представляють собою деревно-стружкові плити. Відмінністю ДСП від МДФ є використання при їх виробництві шкідливих формальдегідних смол в якості сполучного компонента. Формальдегід виділяється в навколишнє середовище, що може завдати шкоди здоров'ю людей і домашніх тварин.

МДФ цього недоліку позбавлений. Крім того, на відміну від МДФ, ДСП буває високим, середнім і низької щільності. У свою чергу, від ДВП МДФ відрізняється технологією виготовлення, яка не дозволяє випускати деревинно-волокнисті плити великої товщини.

Сподіваємося, що стаття вам допомогла і ви нарешті таки дізналися що таке МДФ. Якщо так, поділіться посиланням на матеріал в соціальних мережах, щоб ваші друзі та родичі також були в курсі!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь