Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поради щодо правильного вибору набору інструментів для автомобіля

Кожен автомобіліст знає, наскільки важливо вміти полагодити що вийшла з ладу деталь в своєму залізному коні. Однак без спеціальних пристосувань зробити це практично неможливо. Тому так важливо підібрати саме той набір інструментів для автомобіля, яким ви зможете скористатися в будь-яку секунду при найнесподіваніших обставинах.

Зараз в спеціалізованих магазинах можна знайти найрізноманітніші набори інструментів для автомобіля, але всі вони відрізняються по їх вмісту. Як в такому розмаїтті вибрати саме той комплект, всі складові якого ви будете використовувати по максимуму? В цьому питанні ми постараємося вам допомогти в цій статті.

Перш за все, пропонуємо ознайомитися з переліком найбільш необхідних інструментів, які найчастіше використовують досвідчені автолюбителі для ремонту. Звичайно, ви можете придбати їх окремо, проте набагато зручніше, якщо вони будуть акуратно складені в валізі, ніж просто валятися по багажнику.

Між іншим, на сторінці http://www.carvilleshop.ru/catalogue/auto_instrument/instrumenty/ ви можете придбати якісні інструменти для автомобіля.

Торцеві ключі з тріскачкою. По праву ці інструменти можуть вважатися одними з незамінних відразу ж після придбання автомобіля. З огляду на кількість різних гайок і болтів в конструкції вашого чотириколісного друга, слід відразу ж запастися максимальною кількістю такого інструменту.

Різні викрутки. Точно так же, як і в попередньому випадку, викруток багато бути не може. Ніколи не знаєш, що саме і де потрібно підкрутити. Тому в наборі обов'язково повинно бути декілька різних викруток з плоским і фігурним наконечником, а також різної товщини і довжини.

Оскільки в автомобілі часто потрібно працювати з різьбленням, для цього вам буде потрібно комірець на довгій ручці.

У професійних наборах рідко зустрічається розвідний ключ, оскільки з його допомогою далеко не завжди вдається максимально міцно зафіксувати деталь. Однак цей інструмент можна вважати універсальним, тому що він здатний заміняти кілька інших інструментів, яких у даний момент може не виявитися під рукою. Тому розвідний ключ краще мати в своєму наборі або хоча б окремо возити з собою в багажнику.

Без гайкових ключів також важко уявити універсальний набір інструментів. Буде краще, якщо ви придбаєте їх по два примірники кожного виду.

Ремонт деяких деталей автомобіля вимагає максимальної фіксації. А досягти цього без динамометричного ключа практично неможливо. Незважаючи на те що багато «бувалі» автомобілісти воліють його не використовувати, в кращих професійних автомобільних наборах він є.

Хіба може бути набір інструментів без молотка? Професійні майстри радять обзавестися трьома різними молотками по 250 г, 500 г і 1000 г вагою. Однак на практиці в більшості випадків виявляється, що цілком можна обійтися і одним. У магазинах зустрічаються різні варіанти - з одним і декількома молотками. А який набір вибирати - вирішувати тільки вам.

Одним з найважливіших інструментів вважаються плоскогубці. Якщо купуєте їх окремо, обов'язково віддавайте перевагу найякіснішим. Вони повинні витримувати сильні навантаження, при цьому їх рукоятки не повинні скочуватися або вивертатися.

Зубило не відноситься до найбільш необхідним для ремонту автомобіля помічникам. Однак без нього відкусити якусь металеву деталь практично неможливо. Тому якщо у вашому наборі буде такий інструмент, це добре.

Іноді при ремонті не обійтися без напилків. Вони можуть взагалі вам не знадобитися, однак в разі потреби їх практично нічим не замінити. Тому краще віддавати вибір на користь того набору інструментів, який включає в себе кілька різних напилків.

Для зменшення тертя між деталями потрібно скористатися шприцом зі мастильної рідиною. Місця багато не займає, зате виручить вас в будь-який момент.

Щоб зрозуміти, сіл чи акумулятор, потрібно скористатися ареометром. Деякі набори включають його в себе. Якщо у вас такого приладу немає, радимо додатково його придбати.

Є ще й інші інструменти, які можуть бути включені в автомобільний набір. Ми ж назвали найбільш необхідні. Якщо ви перебуваєте в пошуках гарного універсального набору, звертайте увагу, щоб в ньому були всі перераховані вище складові.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь