Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати якісний і модний диван

М'які меблі займає важливе місце в будь-якому будинку. До її вибору потрібно підходити ретельно, адже зазвичай її купують не на один рік. На що потрібно звертати увагу при виборі дивана.

Диван може виглядати привабливо. Але при уважному огляді стають помітні неякісні шви, а через деякий час може вийти з ладу механізм трансформації. У покупця немає можливості заглянути всередину і дізнатися, що там знаходиться, тому візуальний огляд стає головним еталоном якості.

Перевіряємо якість

Багато про що можуть розповісти шви, якщо вони виконані недбало, місцями відсутня рядок, то можна запідозрити, що виробництво знаходиться на низькому рівні. У виробників, які дбають про свою репутацію, шви завжди на вищому рівні.

Необхідно звертати увагу і на каркас, точніше матеріал з якого він виготовлений. Так, для цього використовують ДСП, фанеру або метал. Якщо розглядати ці варіанти, то самим недовговічним і ненадійним є каркас з ДСП, він не витримує значних навантажень і може зламатися в процесі експлуатації. Крім цього, про екологічність ДСП ведеться багато розмов і потрібно сказати цілком справедливо - це не кращий варіант для меблів, особливо м'якою. В цьому випадку краще додати кілька тисяч і вибрати металокаркас або фанеру.

Вибір тканини залежить від смаку покупця. Одним подобаються шкіряна тканина, інші віддають перевагу велюру або льону. Але, все ж рекомендується вибирати більш щільні тканини, так як тонка оббивка може швидко розтягнутися і втратити свою форму.

Дивани купують як для прийому гостей, в цьому випадку це не передбачає постійне використання його в якості спального місця, так і в якості основного місця для сну. Але, в будь-якому випадку наповнювач повинен бути якісним. Найдешевший варіант - це пінополіуритан, якщо Ви вибрали його, то щільність повинна бути не менше 25. Краще відмовитися від поролону низької щільності, так як через короткий час він просяде і виправити такий недолік буде неможливо. Наявність пружинного блоку свідчить про більш високу якість і довговічності вироби, а й вартість такого дивана буде вище.

Не варто економити і на фурнітурі, для всіх диванів важливе значення має механізм трансформації. Від нього залежить функціональність виробу. При візуальному огляді механізму трансформації потрібно звернути на товщину металу, вона повинна бути не менше 3 мм, а з'єднувальні елементи повинні бути якісними. Якщо розкласти диван складно при первинному огляді, то не варто сподіватися, що з часом цей процес стане легше. Якісні механізми розкладаються легко, без особливих зусиль.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


2 thoughts on “Як вибрати якісний і модний диван

  1. Anna1989

    Коли ми купували диван, ми також зіткнулись з проблемою столика, який може гармонійно вписуватись до дивану. Зупини свій вибір на ось цьому столику транформері mkm-mebel.com.ua . Можливо Вам також доцільна буде ця інформація)

Залишити відповідь