Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плавлений сир

Подібний вид сиру з'явився в кінці 19 століття цікавим чином. Один з сироварів в швейцарському містечку не по своїй волі розтопив надлишки сирного продукту. В результаті з'явився перший сир плавлений, що став через 30 років популярним і затребуваним серед споживачів. Найперші називалися «Дружба», «Янтар». Склад плавленого сиру залежить від його виду. Буває ковбасний, пастоподібний і скибковий. За основу для приготування беруть тверді сорти, наприклад: «Російський», «Іванівський», «Сільський».

Також в складі присутні такі компоненти, як: молочні сироватки, масло вершкове, сир, суха молочна суміш, вода, спеції і харчові добавки. Щоб сирна маса була однорідною, в неї додають емульгатори. Як збільшення терміну зберігання кладуть консерванти. У більшості випадків це переробка твердих різновидів із зовнішніми дефектами або прострочена молочна продукція.

Користь

Організм засвоює даний продукт на 100 відсотків у порівнянні з твердими видами. У ньому міститься мінімум холестерину і вуглеводів, багато білка і жирів. Бажано їсти плавлений сир на сніданок, тому що містяться жири благотворно впливають і заряджають енергією. У білку знаходяться необхідні амінокислоти, людський організм самостійно їх не виробляє.

Тому потрібно вживати продукти з їх вмістом. Також є в плавленому сирі чимала кількість мінеральних солей, таких, як: кальцій, фосфор, натрій і магній. Дані компоненти забезпечують повне засвоєння всіх цілющих речовин. Рекомендують внести в раціон харчування плавлений сир тим, у кого проблеми з опорно-руховим апаратом, коли йде процес відновлення перелому кістки, після проведення операційних втручань на суглоби і кістки і при інших обставинах.

У невеликій кількості, але все ж таки присутня в продукті залізо, цинк, мідь, і т.д. Вітаміни А, C, D, все групи В, так само рідкісний В12, який знаходиться тільки в продуктах тваринного походження. Термін зберігання у нього близько шести місяців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь