Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості врізних замків для металевих дверей

Металеві двері вже має на увазі захист будинку. Але без хорошого, надійного замку цей захист перетворюється на просту хвіртку.

Для металевих дверей можуть встановлюватися накладні, врізні і навісні замки. Останні застосовуються на складах і гаражах. Найбільш поширені замки врізні для металевих дверей. Такі замки встановлюються всередину двері. Полотно дверей є кріпленням і захистом врізного замка.

До речі, на сайті bitka ви можете придбати якісні та надійні врізні замки за найкращими цінами.

Існують дві групи роботи механізму врізних замків: сувальдний і циліндровий.

В сувальдних замках пластини (сувальди) під впливом зубців ключа встановлюються в строго певне положення, в якому можна провернути замковий механізм. Якщо одна пластина не збігається з потрібним положенням, замок не відкривається. Зазвичай в такі замки встановлюється шість сувальд, але чим більше їх кількість, тим підвищується секретність замка.

Замки сувальдні не ідеальні.

До них додається великий ключ, наскрізна свердловина замка і досить незручна заміна замку. Щоб замінити сувальдний замок нерідко доводиться міняти весь запірний механізм. Хоча вже з'явилися сувальдні замки, які можна перекодувати для нового ключа.

Деякі «фахівці» намагаються розкрити сувальдні замки спеціальними Г-подібними відмичками. Але одночасно підняти шість пластин через одну замкову щілину дуже проблематично. До того ж, кожен виробник сувальдних замків має пластини по-різному.

Циліндрові замки зручні в роботі і заміні.

Якщо потрібно замінити замок, змінюють тільки його циліндр, який і відповідає за ступінь секретності замку. Маленькі голки (Піни) шикуються на різну висоту, що дозволяє відкрити замок. Відбувається обертання шифруючих елементів одночасно з циліндричним сердечником. Якщо навіть один пін не займе потрібну висоту, запірний механізм не відкриється. Секретність замка залежить від того, скільки циліндричних елементів присутній в замку.

Новітні циліндрові замки використовують ключі, в яких пропили скошені. У них відбувається обертання шайб в циліндрах, і таємність визначають кутом повороту шайб. Щоб було неможливо висвердлити або вибити циліндровий замок, використовуються гартовані шайби і броненакладки на свердловині для ключа.

До числа врізних замків цілком можна віднести і магнітні замки.

У них магніт в брелоку взаємодіє з магнітами замку і замок відкривається. У магнітних замках відсутня замкова щілина, що відразу змушує любителів легкої наживи швидко ретируватися.

Замки врізні для додаткового захисту від злому обладнуються кульками і стрижнями з побідиту, які оберігають замки від висвердлювання.

Вартість сучасних замків може перевищувати вартість металевих дверей. Але не потрібно економити на замках.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь