Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чоловічі туфлі. Види чоловічих туфель

Чоловічі туфлі бувають різних моделей, і під кожну є свій особливий випадок. Безсумнівно, безпосередня конструкція і колір - питання особистого стилю, проте існує кілька негласних правил, які необхідно пам'ятати при виборі туфель. В цілому ж, правило говорить, що чим більш блискучими є туфлі, тим більш вони відповідають офіційному стилю; чорний колір при цьому зазвичай вважається більш офіційним, ніж коричневий. Туфлі на шнурках також стоять вище в табелі про ранги, ніж такі, які без шнурків; а закрита шнурівка вище відкритою. Брогіровка - ряди або малюнки, складені з перфорованих отворів, знижують ступінь офіційності, на стільки, наскільки багата така «перфорація».

Між іншим, ви можете перейти на сайт pankablyk.com, на якому можна придбати стильні та якісні чоловічі туфлі.

Оксфордські туфлі

Вищий стандарт в офіційному стилі - оксфордские туфлі, які мають округлий носок і закриту шнурівку. Такі туфлі є самим офіційним варіантом для ділового костюма, а також для інших серйозних випадків. Оксфордські туфлі, на яких є часткова перфорація, зберігають свою «офіційність», особливо якщо йдуть в поєднанні з костюмом з гребінній вовни. «Оксфорди» з повною перфорацією більше підійдуть до костюмів з твіду і фланелі. Якщо ж у вашому гардеробі всього одна пара туфель, то цією парою, безсумнівно, повинні бути оксфордские туфлі чорного кольору. Одна з кращих таких моделей - Allen-Edmonds Park Avenue.

Туфлі «кінець крила»

Туфлі, звані в Америці «кінець крила», мають перфорований носок, з малюнком, що сходяться до центру. Бувають чорного і коричневого кольорів - перший для більш офіційних випадків, другий - більш доречний в повсякденному діловому стилі. У США багато хто асоціює такі туфлі з президентом Рональдом Рейганом і з 80-ми роками. XX століття в цілому; однак і в будь-якій країні такі туфлі, без сумніву, звернуть на себе увагу. Це зовсім не погано, проте ця їхня особливість скорочує можливість їх використання. У той час як традиційні «оксфорди» можна носити три дні поспіль, і ніхто цього і не помітить; надягаючи туфлі «кінець крила» частіше, ніж раз на тиждень, чоловік ризикує тим, що такі туфлі назавжди стануть частиною його образу, як у випадку з президентом Рейганом.

«Дербі» та «блачери»

Туфлі «дербі» по конструкції відповідаю оксфордським, проте мають відкриту шнурівку. Відповідно, такі туфлі і раніше підходять для офіційних заходів, і найбільше - для комбінації штани кольору хакі плюс піджак-блейзер. «Блачери», в свою чергу, трохи більше блискучі, ніж «дербі», однак з тим же спектром застосування. Якщо ж такі туфлі зроблені із замші або нубука, то це - просто ідеальний варіант в пару до джинсами або штанів кольору хакі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь