Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Технологія звалювання дерев цілком

Валка дерев цілком, «від кореня», може застосовуватися не тільки при заготівлі деревини, а й при санітарних рубках. До останніх можна віднести видалення хворих або аварійних дерев, в тому числі на приватних ділянках, рідше - в місті. Незважаючи на те, що спиляти дерево в обмежених умовах частіше безпечніше частинами, спіл дерева цілком так само користується популярністю. Перш за все, за рахунок невеликої вартості і високої швидкості виконання робіт.

Коли дерева можна валити цілком?

Суть методу полягає в тому, що дерево підрубує або підпилюється, а потім падає під тиском власної ваги в певну сторону. Незважаючи на очевидні переваги: ​​ціни і швидкості, - валити дерево цілком можна далеко не завжди. Навколо дерева повинно бути достатньо місця, в ідеалі - на дві його висоти в будь-яку сторону. Нахил, порив вітру, великі гілки або внтурішньостволова гниль можуть непередбачувано змінити напрямок падіння.

Зверніть увагу, що на сайті http://www.proarborist.ru/valka-derevev ви можете замовити валку дерев швидко та вигідно!

Якщо працювати доводиться недалеко від об'єктів, пошкодження яких неприпустимо, використовуються відтягнення, за допомогою яких задається потрібна траєкторія. Про всяк випадок вальник залишає і розчищає шлях відходу на безпечну відстань. Поблизу повинні бути відсутніми комунікації, виключається поява випадкових перехожих.

Особливості виконання робіт

Недотримання елементарних норм техніки безпеки може травмувати як виконавця, так і людей, що знаходяться в зоні виконання робіт. Щоб безпечно звалити дерево цілком, потрібно:

  1. правильно визначити центр ваги;
  2. грамотно виконати направляючий запив, валочного пропив і залишити недопил відповідно до правил валки лісу;
  3. врахувати напрям вітру, а краще перенести роботу на безвітряну погоду;
  4. вірно оцінити стан дерева.

Надійніше всього довірити видалення дерева професійного вальнику. Не забувайте, що незважаючи на низьку ціну, видаляти дерево цілком можна тільки в тому випадку, коли це не створює додаткових загроз для його оточення!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь