Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги гранітних пам'ятників в порівнянні з мармуровими

Що після відходу близьких людей залишається нам живуть? Пам'ять. І щоб не забувати їх риси, встановлюються пам'ятники з різного матеріалу з фотографіями померлих. Але час безжально до неміцною матерії, і фотографії вицвітають навіть на металевих табличках.

Щоб надгробок служило якомога довше, потрібно вибирати найміцніший природний матеріал, який не змінює своїх якостей століттями. Особливо це важливо для нашого клімату, де спека змінюється сильними морозами, часто дме вітер і випадають рясні опади.

Культура поховання в сучасному вигляді - це європейський вплив, і там, в якості матеріалу для надгробків, використовувався мармур. Ясна річ, мармур красивий, але наш клімат погано на нього впливає, і він швидко приходить в непридатність. Навіть ретельний догляд за пам'ятником не дає гарантії його збереження в первісному вигляді.

Зверніть увагу, що на сайті https://pamjatnik.com.ua/ ви можете замовити якісні пам'ятники за доступними цінами вже сьогодні!

Тому для нашого клімату підходить інший природний матеріал - граніт, який може служити століттями, недарма з нього побудовані Єгипетські піраміди. Гранітні пам'ятники коштують трохи дорожче мармурових, оскільки складні в обробці, але цей недолік перекривається багаторазово їх довговічністю. Також граніт дуже добре шліфується практично до дзеркального стану, на мармуровій поверхні цього не отримати. Крім цього, граніт може бути різного кольору, що дає можливість створити практично будь-який пам'ятник.

Ось самі основні характеристики граніту:

  1. - висока теплопровідність;
  2. - морозостійкість;
  3. - низьке вологопоглинання;
  4. - щільна структура;
  5. - стійкість до стирання;
  6. - стійкість до будь-якого виду впливу.

Все це дозволяє створювати написи і зображення, які залишаться чіткими і через сотню років. З граніту, крім пам'ятників, виготовляються і інші елементи: огорожі, парапети, вази і багато іншого, ніж можна прикрасити могилу близької людини. Сподіваємося, що публікація вам допомогла.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь