Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги фарб емалей

Емалева фарба - це лакофарбуючий матеріал, який використовується для зовнішніх і внутрішніх робіт. Оздоблення за допомогою емалевої фарби служить довго і надійно, здатна лягати будь-які поверхні і має приємний трохи поблискуючий фініш. Склад емалевої фарби містить пігмент, розчинник, лак, функціональні добавки і наповнювачі.

Всі емалі діляться на кілька видів:

  1. - алкідні емалі - хімічно і вологостійкі, витримують температури від -50 до 60 градусів Цельсія. Це стійка, швидкосохнуча емаль, яка відрізняється міцністю і явним блиском;
  2. - поліуретанові емалі - швидкосохнуча і стійка до впливу емаль. Так, як і всі інші види емалі є токсичною;
  3. - нітроемаль - покриття підвищеної токсичності, швидко сохне, а придбати її можна тут http://klfz.com.ua/emali/nitro.

Застосовуються фарби емалі практично до всіх поверхонь і добре лягають на попередньо підготовлену площу. Серед особливостей емалевих фарб - відсоток смоляного або масляного лаку в складі. Якщо лак з невеликим вмістом олії, покриття буде тонким, глянцевим і міцним, а лак зі значним складом масла мають еластичну і тверду поверхню.

Переваги емалевих фарб:

  1. - висока зносостійкість - близько 5-6 років при зовнішньому застосуванні, і 12-15 років всередині приміщення;
  2. - швидке висихання - при оптимальних умовах навколишнього середовища, висихання відбувається в найближчу годину, а використання забарвлених об'єктів можливо вже через добу;
  3. - вологостійкість - плівкове покриття фарби надійно захищає покривається поверхню;
  4. - можливість використання на будь-яких поверхнях - метал, дерево, цемент, бетон, і синтетичні поверхні - абсолютно все можна покрити емалевої фарбою.

Використання емалевих фарб досить небезпечно, тому проводити оздоблювальні роботи потрібно обов'язково в рукавичках і захисних окулярах, ретельно провітрювати приміщення після повного висихання, і звертати увагу на призначення фарби. Покриття для зовнішнього застосування не можна використовувати всередині приміщення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь