Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Світлодіодне освітлення: технологія і переваги

Світлодіодні лампи можна сміливо назвати лампами майбутнього - крім високої продуктивності вони демонструють високий рівень економії, що важливо для кожного сучасного споживача.

Що собою являє світлодіодне освітлення?

Світлодіодами прийнято називати спеціальні кристали, які починають випромінювати світло при проходженні через них електричного струму. Сучасні світлодіодні лампи складаються з певної конструкції:

  1. пластикової колби будь-якого кольору і форми;
  2. вбудованої плати зі світлодіодами;
  3. електронної плати, яка відповідає за подачу і розподіл струму;
  4. радіатора тепловідведення;
  5. цоколя;
  6. тримачів (верхнього і нижнього).

Види освітлення

В даний час існує два види світлодіодного освітлення - внутрішнє і зовнішнє. До внутрішнього, як відомо, належить освітлення приміщень, як квартир і приватних будинків, так і офісів, підприємств, торгових залів і виробництв. До зовнішнього освітлення відноситься освітлення вулиць, прибудинкових територій, торгових площ, архітектурних споруд.

Світлодіодні стрічки

Окрему увагу хотілося б приділити конструкцій, відомою під назвою світлодіодні стрічки. Такі конструкції можуть послужити ідеальним варіантом для декоративного освітлення приміщень та фасадів будівель. Дуже часто світлодіодними стрічками прикрашають вітрини магазинів, конструкції басейнів, офісні будівлі і навіть автомобілі.

Вибираючи стрічки зі світлодіодними лампочками, слід враховувати їх кількість, від чого буде залежати яскравість світіння конструкції. При цьому, яскравість світіння буде залежати не тільки від кількості лампочок і відстані між ними, а й від їх розміру.

Стандартні моделі стрічок часто мають 60 світлодіодів на один метр, але при бажанні можна замовити преміальні моделі, кількість лампочок в яких доходить до 240 на метр. В цілому, кількість безпосередньо залежить від розміру лампочок.

Захист стрічок

Вибираючи світлодіодні стрічки важливо враховувати їх характеристики, які забезпечують належну ступінь захисту. Наприклад, стрічки, призначені для зовнішнього освітлення, повинні бути захищені від негативних природних факторів - бути морозостійкими, не боятися вологи, вітру і підвищених температур.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь