Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Домашня бегонія - вибираємо місце

За часів великих подорожей і відкриттів було прийнято створювати цілі експедиції для пошуку невідомих видів тварин і рослин. У 17 столітті під час такої експедиції на Антильські острови монах Шарль Плюм'є виявив шість видів неймовірно красивих квітів. Він назвав їх бегонії - на честь імені свого друга Мішеля Бегона (губернатора Гаїті). Ця дивовижна за своєю красою та різноманітністю квітка відома навіть початківцю квітникарю. Бегонії зустрічаються як в садовому, так і в кімнатному квітникарстві.

Ця стаття присвячена розведенню і догляду за бегонією в домашніх умовах. Ми зупинимося на питаннях розмноження, особливості догляду, сортах бегонії і способах захисту від хвороб і профілактики таких.

Бегонія (Begonia) формує найбільш значний рід сімейства бегонієвих. Він об'єднує не менше тисячі видів рослин. Зустріти їх можна на високогір'ї (3 - 4 км над рівнем моря), в субтропіках і у вологих тропічних лісах. Існує думка, що батьківщиною бегоній є Африка, а після вони вже поширилися в Азію, Америку, Індію, на Шрі-Ланку. Підставою для такого судження є те, що більше 30% всіх видів бегоній і сьогодні ростуть на «чорному» континенті.

Зверніть увагу, що купити бегонію швидко та вигідно ви можете на сайті galsad.com.ua.

Девіз бегонії - сталість, вона ненавидить міняти місцезнаходження. Підберіть для неї добре освітлене місце не під прямими сонячними променями, краще за все східні або західні вікна (підвіконня). Бажана температура в районі 18˚С взимку і влітку. Звичайно, влітку температура буде вище, але бегонія це може витримати, головне - вологість повітря.

Бегонія - рослина тропічна, в природному середовищі знаходиться у вологому кліматі, так що доведеться регулярно зволожувати повітря. Пирскати прямо на рослину не рекомендується - на листках з'являються бурі плями, потрібно поставити вазони на піднос з вологим керамзитом: вода буде випаровуватися, створюючи постійну вологість. Всього-то потрібно поливати керамзит: і бегоній добре, і на підвіконні рокарій.

Бегонія вимоглива до дрібниць:

  1. не виносить тісноти, розміщуйте рослини, беручи до уваги найширшу частину рослини;
  2. не переносить протягів, проте потребує регулярного провітрювання;
  3. знову-таки сталість - на різкі перепади температури реагує осипанням квітів і листя.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь