Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Несправності стартера і методи їх усунення

Стартер - одна з найважливіших деталей автомобіля. Він служить для початкової прокрутки колінчастого вала двигуна з метою його запуску. Якщо стартер вийшов з ладу, автомобіль залишиться прикутим до місця стоянки. Звичайно існує спосіб завести двигун, наприклад "зі штовхача", але, цей спосіб підходить, виключно, для автомобілів з механічною коробкою передач, так і вставити ключ запалювання і просто повернути, для запуску двигуна, спосіб куди більш легкий і звичний.

Так що ж трапилося з Вашим автомобілем, що призвело до поломки стартера?

Типові поломки стартера виглядають наступним чином:

  1. Найчастіше буває при запуску автомобіля стартер працює але двигун не крутитися. Це говорить про те що потрібна заміна Бендиксу.
  2. При запуску автомобіля, стартер клацає або зовсім мовчить. Це говорить про те що потрібна заміна втягуючого реле або щіткового вузла

До поломки стартера можуть привести різні чинники такі як перегрів при запуску двигуна, потрапляння бруду або вологи на електродвигун стартера, залипання щіток електродвигуна або просто він виходить з ладу за терміном служби, але щоб не було б причиною поломки, відповідь завжди один - ремонт або заміна . Перший варіант при цьому куди більш вигідний, здатний заощадити Вам пристойні грошові кошти, так як заміна однієї деталі цілого агрегату буде набагато дешевше, ніж заміна стартера цілком.

До речі, на сайті https://starter.ms/komplektuyuschie-dlya-startera-vilka-startera ви можете придбати вилку стартера швидко та вигідно вже сьогодні!

Водити автомобіль і знати, як влаштований його механізм - це дві різні речі, тому якщо ви знаєте яким чином усунути неполадку, будь-яка дорожня поломка стане не такою вже й страшною.

Ритм роботи автомобіля подібний акту симфонії оркестру, де всі інструменти відповідають точної гармонії і грають все саме свою частину. Однією з таких деталей, яка грає досить важливу роль для роботи вашого автомобіля, є стартер.

Якщо виникли проблеми зі стартером, то можете бути готовим до того, щоб можливо доведеться штовхати ваш автомобіль до самого будинку або автосервісу. Ось чому це дуже корисно, якщо ви знаєте основні ознаки несправності стартера.

Проблеми зі стартером визначають за трьома важливим симптомів:

1) Автомобіль не заводиться

Якщо ви провертаєте ключ запалювання для заведення автомобіля, але це відбувається безуспішно. Дана проблема по суті вказує або до повної відмови системи, або до часткового. Це є однією з поширених проблем поломки стартера або соленоїда, який перешкоджає автомобільному запалювання.

2) Автомобіль не відразу заводиться

Навіть при включеному запалюванні ви відчуваєте, що машина важко заводиться або вона робить це досить повільно, то кращим буде якщо усунути проблему вже на цій стадії, тим самим ви можете обгородити себе від автомобільного ремонту, який відбувається в разі повної відмови стартера.

3) Шум і холостий хід

Холостий хід створюється тоді, коли пристрій тривалий час прокручує махове колесо до того моменту, поки воно почне роботу з двигуном. У деяких випадках, коли механізм не може почати процес роботи після запалювання, створюється неприємний шум. Обидві ці проблеми і вимагають негайного ремонту.

Появи перерахованих проблем стартера можна уникнути, якщо звернути на них увагу заздалегідь, що допоможе заощадить ваш бюджет. Якщо ваш автомобіль постійно проходить ретельні перевірки і ремонт деталей проводиться заздалегідь, то велика частина автомобільних проблем, які можуть виникнути через недбалість, можна з легкістю обійти стороною.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь