Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо скейтборд

Модний напрям останніх років - скейтборд і круїзери. Якщо ви вирішили не залишатися осторонь і приєднатися до скейтерів, то головне з чого почати - так це не помилитися з вибором при покупці.

Спочатку зверніть увагу на деку. Це основна частина будь-якого скейтборду (так-так, та сама милиця, на яку ви будете ставати ногами). Краще щоб вона була зроблена з поширеного канадського клена. Виготовлені з нього скейти добре зарекомендували себе на протязі ось вже декількох десятків років. Канадський клен легко обробляється, надає міцність виробу, має велику щільність (саме така щільність і надає скейту той самий клацання, завдяки якому стає можливо виконувати трюки з високим стрибком). Переважна більшість дощок виготовляють з семи шарів, рідше - з дев'яти. Але тут куди важливіше подивитися на форму: довжина, ширина і глибина конкейва. З довжиною і шириною все просто: чим більше розмір взуття, тим більше повинна бути дошка. Тут в ідеалі було б спробувати «постояти на дошці», відчути наскільки вам комфортно. Тепер про конкейви. Конкейв - це загини по поздовжніх боків дошки (саме вони надають скейту форму ванночки). Тут знову ж таки важливий індивідуальний підхід, але є і загальне правило: чим глибше конкейв - тим легше фліп дека.

Зауважимо, що на сайті amunicia.com.ua/vs/skeytbording/ripstik/ ви можете придбати якісні скейтборди за найкращими цінами вже сьогодні!

Підвіски. Ще їх називають траки - це дві металеві деталі які кріпляться до нижньої сторони деки на 8 болтів і гайок. Стандартний матеріал, з якого робляться підвіски - алюмінієвий сплав. Цей елемент ні в якому разі не повинен бути ширше деки, так як це може призвести до проблем з поворотами. Зачату, щоб знизити вагу траків виробники вирізають отвори в тих частинах підвісок, де навантаження плануються мінімальні. Остерігатися цього не варто, адже на практиці по міцності вони практично такі ж як і цільні.

Колеса повинні бути виготовлені з поліуретану, але при цьому бути жорсткими. Стандартна жорсткість для катання по вулиці - 99-101А. По діаметру найкраще буде зупинитися на позначці в 52-53 мм. Чим менше колеса, тим швидше буде набрана швидкість і тим швидше буде втрачена. Найчастіше всі ці параметри вказуються прямо на колесі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь