Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати кросівки правильно?

Вибираючи кросівки, варто подумати, для яких цілей вони купуються. Сучасний дизайн і матеріали дозволяють вибрати кросівки, для будь-якого виду спорту. Кросівки бувають наступних видів:

Для бігу. При бігу, ваші ноги отримують більше навантаження. Для того, щоб хоч трохи полегшити їм роботу, необхідно брати «невагому» взуття. На що потрібно звернути увагу, так це на підошву. Ідеальною буде вважатися еластична підошва, яка має повітряні подушки в ділянці і п'яткової області. Вони призначені для того, щоб трохи пом'якшити удар при зіткненні з поверхнею. Щоб забезпечити краще зчеплення, підошва повинна бути вологостійкою і ребристою. Однак підошва із занадто масивним рельєфом, може збільшувати вагу взуття, що доставить дискомфорт своєму власникові.

Для ходьби, особливо по пересіченій місцевості, добре використовувати взуття з рифленою підошвою. Верх повинен бути м'яким. Гомілковостопний суглоб повинен бути жорстко зафіксований, тому для ходьби рекомендуються покупка черевик з високою шнурівкою. Для повсякденного життя підійдуть стильні, і дуже зручні кросівки.

Для аеробіки і шейпінгу вибирають кросівки високі. Щоб уникнути пошкоджень гомілковостопного суглоба, щиколотка повинна бути міцно зафіксована. Зазвичай, щоб уникнути ударного навантаження, передню частину шкарпетки оснащують спеціальної повітряною подушкою.

Для звичайної фізкультури використовують універсальні кросівки. Як і для будь-яких інших кросівок, для них є певна умова, це фіксування стопи, і наявність повітряної подушки в ділянці носка. Для звичайної фізкультури кросівки підійдуть не сильно високі.

Для тенісу. Для занять тенісом буде потрібно взуття з ідеальною посадкою. Вона повинна щільно облягати ногу. Цього можна домогтися, тільки якщо кросівки будуть виконані з натуральної шкіри. Щоб забезпечити додаткову фіксацію нозі, можна використовувати взуття зі шнурівкою.

Необхідною елементом є укріплений задник. Він зігнутий спеціальним чином для того, щоб запобігти опускання п'яти дуже низько. Обов'язкова наявність протектора на підошві, з зигзагоподібним малюнком, щоб «не ковзати» по поверхні корту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь