Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Радіатори водяні: види і переваги

Сучасні системи опалення, що використовуються для опалення житлової нерухомості і комерційних приміщень, використовують нагріту воду в якості теплоносія.

Такий спосіб обігріву має ряд переваг перед опаленням паром або еклектичними нагрівачами. Він економічний, доступний, а головне, максимально доброзичливий до людини. Відомо, що радіатори водяного опалення менше інших опалювальних приладів висушують повітря. Нормальна вологість - це запорука здоров'я і гарного самопочуття.

Види водяних радіаторів

Водяні радіатори представлені на вітчизняному ринку в широкому розмаїтті видів. Їх слід розрізняти за кількома критеріями: матеріалами виготовлення, способу монтажу.

До речі, на сайте ktk.kiev.ua ви можете придбати якісні радіатори за найкращими цінами вже сьогодні.

Залежно від матеріалів виготовлення, радіатори діляться на:

  1. Металеві.
  2. Чавунні.
  3. Алюмінієві.
  4. Біметалеві.

Батареї також слід розрізняти, відштовхуючись від їх способу кріплення:

  1. Настінні.
  2. Підлогові.
  3. В середині підлоги.
  4. Підвіконні.

У кожного з цих видом є свої переваги і недоліки. Так настінні радіатори мають приємний цінник, і зрозумілу схему монтажу. З мінусів цих батарей слід зазначити низький ККД. Ненаправленої тепло часто йде на обігрів стін.

Підлогові радіатори водяного опалення можуть похвалитися високою продуктивністю на рівні 92%, проте їх естетичні особливості сподобаються не всім. Зовні ці опалювальні прилади нагадують меблевий аксесуар хитромудрої форми, або лавочку, тому перед їх придбанням варто уважно опрацювати всю інтер'єрну концепцію.

Найбільш оптимальним варіантом, який поєднує в собі продуктивність, зовнішню елегантність і економічність, є в середині конвектори.

Продуктивність забезпечується системою активного нагнітання холодного повітря. За рахунок цього навіть велике приміщення прогрівається в мінімальні терміни. Щоб не перегріти повітря, в системі водяного опалення, побудованої на внутріпольних конвекторах, використовуються термостати, здатні визначати температуру повітря, і блоки управління, коригувальні процес обігріву відповідно до заданих параметрів.

Прихований монтаж такого типу опалювальних приладів, відноситься до числа явних переваг. Якщо необхідно позбавити інтер'єр від громіздких батарей, дати більше світла і повітря простору навколо, кращого способу опалення годі й шукати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь